25.08.2015

25e editie Auto Moto d’Italia in Autotron Rosmalen


3 en 4 oktober staat het Autotron Rosmalen opnieuw in het teken van Italië

In het weekend van 3 en 4 oktober staat het Autotron Rosmalen opnieuw in het teken van Italië. Italiaanse auto’s en motoren, maar ook volop Italiaanse lifestyle zullen het Autotron omtoveren tot een bijzonder sfeervolle beurslocatie, waar iedere Italië liefhebber zijn of hart kan ophalen. Dit jaar vanwege de 25e editie nog groter qua beursoppervlakte.

Auto Moto D’Italia laat werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto-industrie zien. Als afsluiting van het ‘buitenseizoen’ haalt de nieuwe organisatie alles uit de kast. Meer dan 120 standhouders en de deelnemende merkenclubs laten bezoekers van de beurs kennis maken met het allernieuwste én het meest zeldzame op Italiaans autogebied.

Het feestje wordt omlijst met vele specialisten, die Italiaanse auto’s te koop aanbieden óf onderhouden en standhouders met onderdelen, automobilia en kunst. De beurs is dé ontmoetingsplaats voor alle Italiaanse auto- en motorliefhebbers! Want dit jaar zijn ook de tweewielers goed vertegenwoordigd, Ducati vertegenwoordigt de nieuwste modellen en op zondag worden 300 Ducati motoren verwacht op de showpaddocks buiten.

Autoweek Classics Occasionplein

In samernwerking met AutoWeek Classics organiseert de beurs een speciale occasionplaza met de mooiste Italiaanse bolides van autohandelaren.

Thema exposities

In de voorgaande jaren heeft Auto Moto d’Italia veel bijzondere auto’s laten zien: de wederopstanding van Bugatti, de primeur van Pagani, thematentoonstellingen van De Tomaso of Abarth. Vorig jaar zorgde de organisatie voor een thema rondom Lamborghini 50 jaar. Dit jaar staan we stil bij o.a. 25 jaar Lamborghini Diablo.

Cinquanta Miglia naar het Autotron

Tijdens het weekend van Auto Moto ‘Italia wordt de ‘Cinquanta Miglia’ georganiseerd, een bijzondere road-challenge die start op de ochtend van zaterdag 3 oktober bij een bijzondere locatie en die finisht op in Rosmalen. Vele tientallen equipes worden verwacht aan de start.

Meerijden in een Ferrari

Liefhebbers van de exclusieve Italiaanse auto kunnen hun hart ophalen tijdens de beurs. Enkele Ferrari’s staan klaar om bezoekers mee te nemen voor een ritje in de omgeving van het Autotron.

Foto eigendom: automotoditalia.nl
Foto eigendom: automotoditalia.nl
Foto eigendom: automotoditalia.nl
Foto eigendom: automotoditalia.nl

Kleurrijke showpaddock

Een groot deel van de bezoekers aan Auto Moto d’Italia hebben de gewoonte om met hun Italiaanse auto of motor naar de beurs te reizen. Op de showpaddock rondom het Expodome van het Autotron staan ook weer vele auto’s en motoren opgesteld. Dit levert prima fotomomenten op!

Concorso Italiano

Tijdens de beurs zal een deskundige jury onder leiding van beedigd taxateur Dennis Rietveld de aanwezige auto’s in de Expohal en de showpaddocks onderwerpen aan een kritische blik en bepalen welke auto’s winnaar worden in hun klasse.

Neem dus gerust je meisje mee!

Auto Moto d’Italia ruikt het niet alleen naar olie en benzine. De geur van Espresso en de pizzaoven is alles overheersend. Natuurlijk is geen Italiaans feestje compleet zonder Italiaanse producten als kleding, delicatessen, wijn, muziek, cappuccino en pizza. Neem dus gerust je meisje mee.

Praktische informatie

Het evenement start om 10.00 uur en eindigt om 17.00. Tickets kosten €16,- per persoon. In de voorverkoop heeft men een korting van €2,50 en betaalt men slechts €13,5-. Kinderen vanaf 6 tot en met 14 jaar betalen €5,- entree. Kinderen tot 6 hebben gratis toegang.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: www.automotoditalia.nl of contact opnemen door te mailen naar info@402automotive.com of bellen naar 088-0402402.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.