03.05.2018

Aston Martin project Neptune, een limited edition duikboot


Aston Martin en Triton Submarines hebben deze week de succesvolle afronding van de ontwerpfase voor het Project Neptune aangekondigd. Het is tevens de start voor de bouw van het eerste productiemodel wat later dit jaar zal worden onthuld.

Sinds de aankondiging van de bijzondere samenwerking in september 2017 hebben Aston Martin en Triton samengewerkt aan het verfijnen van het gedetailleerde ontwerp van de Neptune, een futuristische ‘onderzee-auto’ want je kunt toch niet zeggen dat de Neptune ook maar in de verste verte op een boot lijkt.

Deze week werden tevens de laatste technische specificatie van Project Neptune bekendgemaakt. Zo werd bevestigd dat de duikboot tot een diepte van 500 meter kan duiken en twee passagiers en een piloot kan vervoeren. Mede door het verkleinen van het frontale gebied (aan de voorzijde) haalt deze ‘onderwater’ Aston Martin inmiddels een snelheid van meer dan 5 knopen.

Marek Reichman, Aston Martin EVP and Chief Creative Officer: “The exterior design of Project Neptune owes a lot to the pursuit of performance. As with the Aston Martin Valkyrie, the hyper-car we are developing with Red Bull Advanced Technologies, we have afforded as much attention to the hydrodynamics of the underside as we have the visible surfaces. Some of that detail may never be seen, but its effect will certainly be felt”.

Project Neptune komt later dit jaar op de markt en inmiddels is ook bekend dat er maximaal twaalf exemplaren per jaar worden gebouwd.

Project Neptune  (1)
Project Neptune (1)
Project Neptune  (3)
Project Neptune (3)
Project Neptune  (4)
Project Neptune (4)
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.