16.08.2016

Beste dronebestuurders ter wereld strijden met rokende Mustang, driftende Focus RS en een robot


Wat gebeurt er wanneer een van de spannendste nieuwe sporten ter wereld en snelle auto's samenkomen?

Twee van ’s werelds beste dronebestuurders gaan op een hindernisbaan de uitdaging aan met een driftende Focus RS, een rokende Ford Mustang en een robot. Dronebestuurders Luke Bannister en Brett Collis besturen hun drones met behulp van een speciale bril, waarmee ze vanuit het perspectief van de drone onderlangs een Ranger en door een B-MAX vliegen. Een reeks van 36 GoPro-camera’s leggen de drones in actie vast in een stijl die bekend is geworden door de film The Matrix uit 1999.

Dronekhanau201d is vernoemd naar het YouTube-fenomeen Gymkhana
Dronekhanau201d is vernoemd naar het YouTube-fenomeen Gymkhana
FordDronekhana_screenshots_06
FordDronekhana_screenshots_06
FordDronekhana_screenshots_17
FordDronekhana_screenshots_17

“Dronekhana” is vernoemd naar het YouTube-fenomeen Gymkhana, met in de hoofdrol Focus RS-adviseur Ken Block, en werd gefilmd bij het Ford-hoofdkantoor van Europa in Keulen. Daar wordt deze week de grootste interactieve gamesbeurs van Europa, Gamescom, gehouden. Dronekhana is het vervolg op de eerdere Snowkhana-video’s die een Ford-traditie zijn geworden.

Ford heeft tevens vijf gamers uit heel Europa uitgenodigd op het hoofdkantoor in Keulen om een nieuwe Guinness World Record-titel in de wacht te slepen voor de ‘Langste videogamemarathon in een racespel’. De gamers zitten twee dagen lang achter het stuur in de game Forza Motorsport 6 van een virtuele Ford GT-raceauto en gaan de strijd aan op het gesimuleerde Le Sarthe-circuit dat wordt gebruikt voor de 24 uur van Le Mans, waar de echte Ford GT-raceauto eerder dit jaar heeft gewonnen.

Om een nieuw record te vestigen, moeten de gamers meer dan 48 uur en 1 minuut racen. Als dit record wordt gevestigd, wordt de gamer die het record heeft verbroken op donderdag gehuldigd bij de Microsoft-stand op Gamescom.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.