05.01.2016

CES Nieuws: FFZero1 Faraday Future, elektrische supercar met 1000 PK


Tesla concurrent heeft verrassend veel weg van een Batmobiel

De CES concurreert al veel langer met de grote autoshows en de editie van 2016 is daar geen uitzondering op. Reden genoeg om voor Faraday Future, een startup met 1 miljard dollar op de rekening, hier hun FFZero1 concept car te presenteren.

FFZero1 Faraday Future

Ga er maar even voor zitten want de FFZero1 Faraday Future heeft 1000 PK onder de motorkap, sprint van 0 tot 100 binnen 3 seconde en tikt moeiteloos de 200 km/uur aan. Het is helaas wel een éénzitter maar dat is eigenlijk wel logisch als je qua uiterlijk meer weg hebt van een Batmobile. De FFZero1 Faraday Future is een supersnelle conceptcar ontwikkeld om de tongen los te maken en de wereld te verwonderen.

En daar zijn ze nu al in geslaagd want de FFZero1 is wereldnieuws. Wat wil je ook als je nu al wordt gezien als de toekomstig concurrent van Tesla. Hoe de werkelijke modellen er uit gaan zien is allemaal nog afwachten. Dit is de smaakmaker en dat hebben ze bij Faraday Future heel goed begrepen. Het startkapitaal van een schatrijke Chinees is 1 miljard. Daarvoor moet gelijk een hypermoderne fabriek worden gebouwd in Nevada. De voorlopige planning is dat de eerste elektrische voertuigen in 2020 de fabriek uit rijden. Wat er dan allemaal aan gadgets en technologie in zal zitten laat zich gewoon niet voorspellen. Daarvoor is 5 jaar vooruit kijken en dat is in 2016 vrijwel onmogelijk.

Eén ding is zeker, de automotive industrie zal moeten opschalen want met bedrijven als Tesla en deze Faraday Future zal de markt van mobiliteit er vanaf 2020 heel anders uit gaan zien. Bedenk dan ook dat Apple en Google er ook nog eens aan zitten te komen. Mooie tijden toch!

FFZero1 Faraday Future, Batman wordt er jaloers op!
FFZero1 Faraday Future, Batman wordt er jaloers op!
FFZero1_Faraday_Future_front_exterior_top
FFZero1_Faraday_Future_front_exterior_top
FFZero1_Faraday_Future_front_face_exterior
FFZero1_Faraday_Future_front_face_exterior
FFZero1_Faraday_Future_interior
FFZero1_Faraday_Future_interior
Een impressie van de toekomstige fabriek van Faraday Future in Nevada
Een impressie van de toekomstige fabriek van Faraday Future in Nevada
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.