04.03.2014

De autosalon van Genève van achter m’n Macbook


Maserati, Ferrari, Jaguar, Alfa Romeo the show goes on

Het jaarlijkse feestje van de sjieke Autosalon in Genève is in volle gang. Het aantal introducties van nieuwe modellen dit jaar is werkelijk imposant te noemen. Wat opvalt is dat vooral de klassieke merken dit jaar fors gas geven met een lange rij van schitterende auto’s.

Vandaag kwamen de eerste foto’s naar buiten van o.a. Maserati, Ferrari, Jaguar, Alfa Romeo en Chevrolet waarvan we jullie graag laten meegenieten. 

Maserati komt in zijn 100e jaar uit met de Maserati Alfieri, een 2+2 concept wagen ter ere van dit feestje en genoemd naar een van de Maserati broers. Volgens de vakpers zou deze Alfieri wel eens de opstap kunnen zijn naar de toekomstige Maserati’s. Voor mij krijgt hij zeker het label van monsterachtig mooi, djeehh want wat is dit een schitterende auto.

maserati_.alfieri
maserati_.alfieri

Als je de bovenstaande Maserati Alfieri monsterachtig mooi noemt kun je gelijk aan de bak om een ander superlatief te vinden voor de Ferrari California T. Want deze Ferrari valt eigenlijk in dezelfde categorie al oogt hij minder bruut en is hij eigenlijk eerder sjiek. De California T met een geheel nieuwe 3.8-liter V8-turbomotor sprint van 0 tot 100 km/h in 3.6 seconde en zit in 11.2 seconde aan de 200 km/h. De motor van de California T is goed voor een vermogen van 560 pk met een maximumkoppel van 755 Nm. Topsnelheid is 316 km/h.

Ferrari_California_D3_4ant_sx_basso
Ferrari_California_D3_4ant_sx_basso

Jaguar heeft vandaag bevestigd dat er later dit jaar voor het eerst een compacte Jaguar XE op de markt gaat komen. Het is de eerste auto in zijn segment die beschikt over een aluminium monocoque. De XE is verder ook de eerste Jaguar die de beschikking krijgt over motoren uit de compleet nieuwe Ingenium-familie welke worden gebouwd in een nieuwe Jaguar Land Rover-motorenfabriek in Groot Brittannië. Er komen XE-modellen met een topsnelheid van ruim 300 km/h en uitvoeringen met een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km.

jaguar_xe_2015
jaguar_xe_2015

Alfa Romeo keert terug op de Autoshow van Génève met de avant-prémiere van de Alfa Romeo 4C Spider, de cabrio-versie van de prijswinnende coupé. Ook deze wagen zal pas begin van volgend jaar in de showroom te bewonderen zijn. De wagen zit vol met luxe van Italiaanse hand, heeft rolbeugels, spoilers en een windscherm. Verder vinden we nog een Canvas softtop geheel van de traditie van Alfa Romeo en heeft de 4C Spider een nieuw dubbel centraal uitlaatsysteem met titanium en een carbon eindpijp. 

alfa_romeo_4C_Spider_06
alfa_romeo_4C_Spider_06
alfa_romeo_4C_Spider_01
alfa_romeo_4C_Spider_01

Voor Chevrolet staat de 84ste editie van de Autosalon van Genève geheel in het teken van de Europese primeurs voor de compleet nieuwe Corvette Z06 en de C7.R racewagen. De twee high-performance auto’s vormen de highlights voor Chevrolet in Genève.

De Corvette Z06 en de C7.R beleefden eerder dit jaar in januari hun wereldwijde debuut op de North American International Auto Show in Detroit. De twee auto’s werden parallel aan elkaar ontwikkeld en maken veelvuldig gebruik van de technologieën die in de Corvette Stingray werden verwerkt. De wagen zal zeker vanwege zijn stoere uiterlijk jongeren weer gaan aanspreken en is in alles fotogeniek te noemen. 

Chevrolet-Corvette-289783
Chevrolet-Corvette-289783
Chevrolet-Corvette-289807
Chevrolet-Corvette-289807
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.