17.03.2017

De Chiron van het water: dit Bugatti Niniette 66 luxury yacht kost slechts 4 miljoen


Een van de mooiste en tevens snelste supercars ter wereld, de Bugatti Chiron heeft nu een ware zielsverwant erbij op het water, de Bugatti Niniette 66 luxury yacht. Het 20 meter lange superjacht is ontworpen door Bugatti in samenwerking met (super)botenmaker Palmer Johnson. Wie dit speeltje voor op het water wil kopen moet er snel bij zijn want van het 4 miljoen kostende jacht worden slechts 66 exemplaren gemaakt.

Bugatti+Niniette+66
Bugatti+Niniette+66

Bugatti heeft zijn eer hoog te houden want waar de Chiron met een 8,0 liter W16 met vier turbo’s, welke goed voor is voor 1.500 Pk en een afgeregelde topsnelheid van 420 km/u heeft mag natuurlijk de Niniette 66 niet achter blijven op het water al gelden daar andere normen en snelheden.

De Bugatti Niniette 66 luxury yacht heeft een 1.000 Pk V8 welke door MAN is ontwikkeld. De topsnelheid bedraagt 44 knopen wat ruim 80 km/u is. En dat is op het water zeer snel. Optioneel kun je een 1.200 Pk blok laten plaatsen wat de snelheid brengt naar ruim 100 km/u.

Het jacht is een en al luxe. Zo is het bovendek afgezet met carbon fiber, leer en opvallend blauw eikenhout. Op het benedendek kun je niet alleen relaxen in Bugatti-stijl maar ook genieten van een Jacuzzi, een bar en in een oversized bed. De piloot (een kapitein zou misstaan bij deze Niniette) beschikt vanzelfsprekend over Bugatti-stuur en heel veel digitale ‘boatgear’ welke is te bedienen via een groot LCD-panel waarvan wij helaas totaal geen verstand hebben. #nogniet

UPDATE:

Volgens een reactie van de botenbouwer in Monaco start de prijs voor het goedkoopste model bij 4 miljoen dollar. Dat is aanzienlijk meer dan de wereldwijde gecommuniceerde prijs van 2.2 miljoen maar lijkt gezien de extreme luxe niet zo heel vreemd.

Foto Credits: Bugatti

bugatti-niniette-66-2
bugatti-niniette-66-2
bugatti-niniette-66-3
bugatti-niniette-66-3
bugatti-niniette-66-4
bugatti-niniette-66-4
bugatti-Chiron_niniette-66_7
bugatti-Chiron_niniette-66_7
bugatti-niniette-66-5
bugatti-niniette-66-5
De inspiratie voor het Niniette 66 yacht, de Bugatti Chiron
De inspiratie voor het Niniette 66 yacht, de Bugatti Chiron
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.