[116
`

17.12.2020

De extreme virtuele Team Fordzilla P1 raceauto wordt realiteit


Gamers ontwerpen auto die echt wordt gebouwd

De extreme Team Fordzilla P1-raceauto is de eerste virtuele game-raceauto die gezamenlijk is ontworpen door gamers en een automerk. Het Team Fordzilla Esports-team heeft via een livestream een fysiek, op ware grootte gebouwd model geïntroduceerd.

In de gamewereld worden regelmatig bestaande (fysieke) auto’s die je ziet rondrijden overgezet naar een computergame. Andersom is iets wat zelden of nooit gebeurd. Ford heeft echter hun sportieve reputatie maar weer eens waargemaakt door een virtuele auto die in samenwerking met gamers is ontwikkeld, maar nog niet in een game is geïntroduceerd, als fysiek model te gaan bouwen. Een primeur dus.

Fordzilla_P1_RACECAR_2
Fordzilla_P1_RACECAR_2
Fordzilla_P1_RACECAR_3
Fordzilla_P1_RACECAR_3
Fordzilla_P1_RACECAR_4
Fordzilla_P1_RACECAR_4
Fordzilla_P1_RACECAR_5
Fordzilla_P1_RACECAR_5
Fordzilla_P1_RACECAR_6
Fordzilla_P1_RACECAR_6

Gebouwd zonder enige ‘face-to-face’ interactie

De Team Fordzilla P1 is de allereerste Ford die digitaal is gebouwd zonder enige ‘face-to-face’ interactie tijdens het gehele proces. In verband met de huidige pandemie is de P1 ontworpen door een team dat elkaar nog nooit had ontmoet. Ze werkten samen op afstand, verspreid over vijf verschillende landen. De P1-raceauto is in slechts zeven weken gebouwd, dat is minder dan de helft van de tijd die het normaal zou kosten. Het resultaat is een model dat van binnen en buiten op ware grootte is gebouwd, met extreme afmetingen en een onmiskenbaar karakter.

Fordzilla P1-raceauto

De Team Fordzilla P1-raceauto heeft een lengte van 4731 mm, een breedte van 2000 mm en is 895 mm hoog. De sprekende banden hebben de volgende maten: voorbanden: 315 x 30 x r21 en achterbanden: 355 x 25 x r21.

Voor gamers door gamers

Deze raceauto is samen met gamers gemaakt voor gamers en bevat enkele speciale functies die tot de verbeelding zullen spreken van de sim-racing community. Op de vloer voor de stoel van de bijrijder is een AFK-melding (Away From Keyboard), een herinnering dat de inzittende van die stoel even niet achter het toetsenbord zit.

Een #levelup-graphic erkent het streven van gamers en coureurs om het tijdens elke game of race beter te doen dan de vorige keer. Een #liftoff-graphic verwijst naar het feit dat deze raceauto als het ware de virtuele wereld is ontstegen en in de werkelijke wereld is geland. Aan de voorkant van de auto, bij de onderspoiler, staat de belangrijkste boodschap, gericht aan elke gamer en coureur: GLHF (Good Luck Have Fun) wat zoveel betekent als, heb vooral veel rijplezier.

Fordzilla_P1_RACECAR_7
Fordzilla_P1_RACECAR_7
Fordzilla_P1_RACECAR_8
Fordzilla_P1_RACECAR_8
The making of .. Fordzilla P1 Racecar
The making of .. Fordzilla P1 Racecar
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.