07.03.2017

Debuut nieuwe Ford Fiesta ST met 200 pk op autosalon van Genève


Nieuwe driecilinder 1.5-liter EcoBoost-motor, 200 pk en sprint in 6.7 seconden naar de 100 km/u.

Ford Performance toont op de autosalon van Genève de nieuwe generatie Ford Fiesta ST. De nieuwe ST wordt door een volledig nieuwe driecilinder 1,5-liter EcoBoost-motor, aangedreven, heeft 200 pk en sprint in 6.7 seconden naar de 100 km/u. Als de rijprestaties in lijn zijn met die van de Focus ST heeft Ford er een heerlijk renpaardje bij waar autoliefhebbers zo maar blij van kunnen worden.

De derde generatie Fiesta ST is het eerste Ford Performance model ooit aangedreven door een driecilinder motor. Het is ook de eerste Fiesta ST welke is voorzien van meerdere drive modes (normal, sport en track) waarmee de motor, besturing en stabiliteit controles kunnen worden geconfigureerd voor een optimale fun-to-drive ervaring. Zo worden in de ‘track-modus’ alle rijdynamiek-functies afgestemd op de snelst mogelijke rondetijden en is traction control volledig uitgeschakeld.

FORD_2017_Fiesta_ST_01
FORD_2017_Fiesta_ST_01
FORD_2017_Fiesta_ST_03
FORD_2017_Fiesta_ST_03
FORD_2017_Fiesta_ST_02
FORD_2017_Fiesta_ST_02

De nieuwe Fiesta ST is herkenbaar aan de aangepaste grille en bumpers en staat op dikke 18-inch wielen. Verder vind je in de auto Ford’s SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem terug wat compatible is met Apple CarPlay en Android Auto (mogelijk met het spraakherkenningssysteem Alexa). De ST komt in de nieuwe kleur Liquid Blue op de markt en wordt begin 2018 verwacht. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

De Ford Fiesta ST in de nieuwe kleur Liquid Blue
De Ford Fiesta ST in de nieuwe kleur Liquid Blue
Aangepaste grill met het ST logo
Aangepaste grill met het ST logo
Altijd goed zittende Ricardo stoelen voor de juiste beleving
Altijd goed zittende Ricardo stoelen voor de juiste beleving
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.