[124
`

27.03.2018

Dit is de Lynk, de auto die je straks kunt kopen, huren en lenen


De Chinese auto startup Lynk & Co, net als Volvo onderdeel van de Zhejiang Geely Holding Group, heeft gisteren in Amsterdam de opvolger van de Lynk 01 gepresenteerd met de toepasselijke naam de Lynk 02. Toch is het nog wachten tot 2020 voordat deze auto straks online is te bestellen. Showrooms of garages gaan er zeker niet komen.

De eerste verkooppunten van Lynk & Co of beter nog pop-up stores worden binnen een paar jaar verwacht in Amsterdam, Brussel, Barcelona, Berlijn en London.

De eerste auto van deze opvallende startup was de Lynk 01, een cross-over, ontworpen in Zweden en gebouwd op hetzelfde CMA-platform (Compact Modular Architecture) van de nieuwe Volvo XC40. Zeker is dat de eerste modellen van Lynk een plug-in hybride aandrijflijn hebben naast een 1.5-liter en 2.4-liter benzinemotor. Of er ook een honderd procent EV zal gaan komen blijft nu nog onbeantwoord. De 01 wordt opgevolgd door de 02, de 03, 04 enz., origineel misschien niet maar niemand heeft het eerder bedacht.

Het bedrijf wil zich uiteindelijk primair gaan richten op de productie van volledig elektrische auto’s en hybrides die allen permanent met het internet zijn verbonden. Wat dat betreft lijkt de noodzaak om ook 5G eerder uit te rollen uitermate belangrijk.

Lynk 01
Lynk 01
Lynk 01
Lynk 01
Lynk 01
Lynk 01

Lynk en het einde van bezit

Volvo is sinds vorig jaar voor 30 procent mede-eigenaar en onderdeel van de eerder genoemde Zhejiang Geely Holding Group (afgekort als Geely). Wat Lynk bijzonder maakt is dat de auto niet alleen online te bestellen is maar dat je hem straks kunt lenen, kopen en delen met derden. Voor alles moet je een soort abonnement afsluiten zoals je ook een Netflix account hebt wat je kunt delen. Het einde van bezit, veel mensen weigeren het te geloven maar het gaat gewoon gebeuren en daar wordt niemand slechter van.

Het is misschien wennen aan de gedachte maar als de mogelijkheden eenmaal zijn ingedaald ga je vanzelf de voordelen ervan in zien. Mobiliteit zal de komende jaren drastisch gaan veranderen en Lynk & Co is daar een prima voorbeeld van.

Deel je Lynk met anderen
Deel je Lynk met anderen

De gimmick van iedere Lynk is natuurlijk de share optie waarmee je kunt aangeven dat de auto kan worden gedeeld gedurende de tijd dat je hem zelf niet nodig hebt.

Foto’s : Lynk & Co

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.