04.04.2016

Drone toont de bouw van Tesla’s nieuwe gigafabriek in Nevada


De gigafabriek wordt qua volume het 2e grootste gebouw ter wereld

Net als Apple biedt ook Tesla ons unieke 4K videobeelden van hun nieuwe fabriek waar straks al de lithiumbatterijen voor o.a. de toekomstige Tesla model 3 auto’s worden geproduceerd. Wat de capaciteit van deze gigafabriek echt wordt is nog steeds niet duidelijk maar de bestellingen voor de goedkope Tesla lopen snel op en dus zal de vraag naar de lithiumbatterijen evenredig toe nemen. Grote vraag is natuurlijk met wat voor verkoopaantallen in het hoofd deze gigafabriek is ontworpen. De planning is dat de fabriek pas in 2020 volledig operationeel zal zijn.

Waar eerst werd gesproken over een levertijd van de eerste Tesla model 3 begin 2017 is deze al verplaatst naar eind 2017. Om eerlijk te zijn kan het dus gewoon 2 jaar gaan duren voordat de nieuwe modellen hun weg vinden naar hun eigenaar. Twee jaar is sowieso in het huidige technologische tijdperk heel lang. De concurrentie zal zeker niet stil blijven zitten en ook overheden buigen zich over de vraag hoe dat nu toch moet als we straks allemaal elektrisch gaan rijden. Duidelijk is dat deze gigafabriek van essentieel belang is voor de hoge productie-aantallen die Tesla in het hoofd heeft. Of de bouw ook impact heeft op de levertijden voor de toekomstige auto’s is waarschijnlijk het best bewaarde geheim van Tesla. Hierover worden door Tesla geen mededelingen gedaan

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Het zal Elon Musk wellicht een zorg zijn, Hij bouwt verder aan zijn 5 miljard kostende droomfabriek in het noorden van Nevada met echt enorme afmetingen.

Na de bouw is de ‘gigafabriek’ qua volume het 2e grootste gebouw ter wereld. Alleen de productiehal van Boeing in Washington is volgens de statistieken nog groter. Zodra de productie op gang gaat komen is Tesla direct de grootste producent van lithiumbatterijen ter wereld.

Zonnepanalen moeten zorgen voor schone en goedkope energie
Zonnepanalen moeten zorgen voor schone en goedkope energie
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.