08.03.2017

Facelift en Pro-Pilot voor succesvolle Nissan QuasQai


De Nissan Quasqai is al weer vier jaar op de markt en behoort in Nederland tot een van de meest populaire crossover modellen. Op de autosalon van Genève 2017 toont Nissan vandaag de nieuwe Quasqai met een groot aantal verbeteringen met als doel hem duidelijk een wat meer premium uitstraling te geven. Maar misschien nog wel belangrijker is dat het nieuwe model nu ook leverbaar is met ProPILOT, het systeem dat autonoom rijden op de snelweg mogelijk maakt.

Dit ProPilot is onderdeel van Nissan Intelligent Mobility wat specifiek is ontworpen om uiteindelijk zonder chauffeur aan het verkeer te kunnen deelnemen. Met ProPilot is het vandaag al mogelijk om de Qashqai op snelwegen zelfstandig te laten sturen, accelereren en te laten remmen. De in de auto aanwezige sensoren en processors zorgen ervoor dat verkeerssituaties beter worden begrepen waardoor ProPilot daar waar nodig kan ingrijpen. De bestuurder bepaalt uiteindelijk zelf via een knop op het stuur of hij dit intelligente systeem wil inschakelen.

Vorige week heeft Nissan tijdens een media-evenement in London al de nieuwe versie van ProPilot voor het eerst in Europa gedemonstreerd. Japanse bestuurders van de Nissan Serena konden al eerder genieten van deze nieuwe technologie die zeker gaat bijdragen aan meer rijplezier en veiligheid op de wegen.

01-The-new-Nissan-Qashqai
01-The-new-Nissan-Qashqai
02-The-new-Nissan-Qashqai
02-The-new-Nissan-Qashqai

Facelift

Nissan heeft het interieur na 4 jaar met een verbeterde ergonomie en materialen van een hogere kwaliteit een bijna logische facelift gegeven. Een voorbeeld hiervan is te vinden in de nieuwe Tekna+ top-uitvoering. Hiervan zijn de stoelen bekleed met zacht nappa-leer met luxe stiknaden.

De nieuwe Qashqai krijgt een D-vormig multifunctioneel stuur met satijnchromen elementen wat is voorzien van een keuzeknop waarmee de combimeter-display kan worden bediend. Het Nissan Connect infotainment-systeem, waaronder ook de DAB digitale radio en het satellietnavigatiesysteem vallen heeft een vernieuwde gebruikersinterface gekregen. Als extra optie kun je kiezen voor een premium audiosysteem van BOSE met zeven luidsprekers.

Aan de buitenkant lijkt de Qashqai ook flink te zijn opgefrist waaronder een compleet nieuw front met Nissans nieuwe V-motion grille. De bumper en de motorkap zijn eveneens nieuw ontworpen. Verder heeft de voorkant nieuwe koplampen gekregen die herkenbaar zijn aan een groter onderscheid tussen de versies met halogeen- en die met de boemerangvormige led-verlichting. Deze vorm vind je ook terug in de lichtunits aan de achterzijde.

NIssan heeft als laatste twee nieuwe kleuren toegevoegd aan het kleurengamma van de Qashqai. Vivid Blue (zie foto’s) en Chestnut Bronze. Nieuwe lichtmetalen wielen, in diameter variërend van 17 tot 19 inch, completeren de uiterlijke vernieuwing.

04-The-new-Nissan-Qashqai
04-The-new-Nissan-Qashqai
05-The-new-Nissan-Qashqai
05-The-new-Nissan-Qashqai
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.