11.12.2014

Fiat opent online-outlet voor Fiat Punto


Een Punto met 20% korting kopen omdat het kan

Fiat heeft vandaag een online Fiat- Outlet geopend op Marktplaats, waar nieuwe Fiat Punto’s met hoge kortingen worden aangeboden. Het gaat hierbij om een speciale editie van de Fiat Punto, de Young TwinAir Turbo 100. Inmiddels staan de aanbiedingen live op de speciale actie pagina’s. Volgens het persbericht zou binnen enkele uren al de eerste Punto een nieuwe eigenaar hebben gevonden. Het is voor het eerst dat een automerk zelf een voorraad nieuwe auto’s aanbiedt via een online-outlet. De Nederlandse Fiat-dealers faciliteren de proefritten en de verkooptransactie.

De aangeboden Fiat Punto Young TwinAir Turbo 100 staat nu online te koop vanaf € 9.999,-. De voorraad van de fonkelnieuwe auto’s is beperkt en voorziet in 3-deurs of 5-deurs uitvoeringen, in zes verschillende kleuren met een flink aantal opties.

Fiat_outlet_op_marktplaats
Fiat_outlet_op_marktplaats

De kortingen variëren van 20% tot 22%. Potentiële kopers moeten de advertentie uitprinten (inclusief het serienummer) en deze meenemen naar de lokale Fiat dealer. Verder kun je bellen en e-mailen. Downloaden naar je mobieltje is nog niet mogelijk. Fiat doet z’n winterkoopje in de aanbieding t/m 31 december a.s. En zoals het hoort op=op en met veel gevoel voor understatement staat er te lezen ‘maximaal 1 per klant’.

De actie is duidelijk nog een pilot voor Fiat. Of dit het begin is van een nieuwe verkoopstrategie voor automerken moeten we afwachten, net als dat natuurlijk nu ook andere merken nog even rap kunnen aansluiten en een eigen outlet-shop openen.  

Schermafbeelding 2014-12-11 om 18.38.18
Schermafbeelding 2014-12-11 om 18.38.18
Schermafbeelding 2014-12-11 om 18.38.46
Schermafbeelding 2014-12-11 om 18.38.46
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.