[96
`

20.02.2016

Ford onthult nieuwe Kuga SUV op Mobile World Congress


Nieuw design, zuinige nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor van 120 pk en een vernieuwd SYNC 3 systeem

Ford heeft het Mobile World Congress in Barcelona uitgekozen voor de lancering van de nieuwe Ford Kuga. De nieuwe en meer geavanceerdeKuga beschikt over technologieën en updates om rijden eenvoudiger, veiliger, aangenamer en betaalbaarder te maken. Dit zijn onder andere het nieuwe SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem van Ford, meer innovatieve bestuurdersassistentie-technologieën en een ergonomisch en comfortabel interieur. Onder de motorkap vinden we ook een nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor van 120 pk.

De Ford Kuga en de grotere Edge zijn twee van de vijf nieuwe of herziene Fords waarmee het SUV- en crossoversegment de komende drie jaar wordt uitgebreid.

KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_02
KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_02
KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_03
KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_03
KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_04
KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_04

Op de nieuwe Kuga is de nieuwste designtaal van Ford toegepast om zowel de compacte EcoSport als de nieuwe grote Edge een meer stoere en sportieve uitstraling te geven. De grote trapezevormige bovengrille en een kleinere benedengrille worden geflankeerd door nieuwe koplampen met LED-dagverlichting, aangevuld doormistlampen.

Aan de achterzijde zijn de achterlampen opnieuw gestyled. Tevens is er een nieuwe serie 17″, 18″ en 19″ lichtmetalen velgdesigns met verschillende afwerkingen verkrijgbaar, waaronder Luster Nickel. De gehele serie is verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: Guard Grey en de levendige kleur Copper Pulse. De elektrisch intrekbare trekhaak kan automatisch worden opgeborgen onder de achterbumper.

Van binnen heeft de Kuga nieuwe bedieningselementen op het stuurwiel en er zijn minder knoppen en schakelaars aanwezig. Alle nieuwe Kuga-modellen met automatische transmissie worden tevens met schakelpeddelbesturing geleverd.

KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_06
KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_06

SYNC 3

Met het nieuwe SYNC 3-connectiviteitssysteem van Ford kun je als bestuurder audio-, navigatie- en klimaatfuncties bedienen, en je aangesloten smartphone gebruiken door middel van spraakopdrachten.

SYNC 3 is sneller en begrijpt vereenvoudigde opdrachten als ‘Ik wil koffie’, ‘Ik moet tanken’ en ‘Ik moet parkeren’, deze moeten je bij de dichtstbijzijnde cafés, benzinestations en parkeerterreinen brengen. Op deze manier kunnen bijv. ook luchthavens en hotels worden gevonden. Het 8″ touchscreen van SYNC 3 is op dezelfde manier te bedienen als een smartphone. De nieuwe interface beschikt nu over grotere, eenvoudig bedienbare knoppen en biedt ondersteuning van knijp- en veegbewegingen.

Gebruikers van een iPhone hebben de keuze om Apple CarPlay te activeren waarmee je o.a. kunt bellen, muziek luisteren, berichten verzenden en ontvangen en een geoptimaliseerde routebeschrijving ontvangen. Android-gebruikers kunnen Android Auto activeren. Deze optie maakt apps en diensten toegankelijk waaronder Google Search, Google Maps en Google Play. De software kan worden bijgewerkt via Wi-Fi.

SYNC 3 beschikt tevens over de SYNC AppLink waarmee verschillende smartphone-apps nu voor het eerst kunnen worden geactiveerd door middel van spraaksturing, waaronder MyBoxMan, HearMeOut en AccuWeather.

KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_05B
KUGA_MCA_Sport_Final_HighRes_05B

Nieuwe zuinige motoren

De nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor van 120 pk beschikt over voorwielaandrijving waarmee een brandstofbesparing wordt gerealiseerd van circa 5 procent van 4,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 115 g/km***.

Tevens is er een versie met voorwielaandrijving verkrijgbaar met een 2.0-liter TDCi-dieselmotor van 150 pk, een versie met intelligente All Wheel Drive met een brandstofverbruik van slechts 4,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 122 g/km; en een versie met intelligente All Wheel Drive van 180 pk, met een brandstofverbruik van 5,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 135 g/km.

De 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor van 120 pk of 150 pk met voorwielaandrijving heeft een brandstofverbruik van 6,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 143 g/km; en de versie van 182 pk met intelligente All Wheel Drive heeft een brandstofverbruik van 7,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 171 g/km.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.