[121
`

05.10.2017

Hyundai start Car Sharing-project met 100 elektrische Hyundai’s IONIQ in Amsterdam


Aftrap van een autodeelproject met volledig elektrische auto’s met digitaal reserveren en parkeren

Hyundai heeft vandaag het eerste autodeelproject in Europa gelanceerd met volledig elektrische auto’s. Speciaal hiervoor worden 100 elektrisch aangedreven Hyundai’s IONIQ ingezet. Iedereen (uiteraard met een geldig rijbewijs) kan gebruikmaken van dit IONIQ Car Sharing-project.

Bij dit project zijn geen vaste ophaal- of inlever-locaties binnen de stad Amsterdam. Met dit autodeelproject wil Hyundai een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit in de Nederlandse hoofdstad. Het project sluit tevens aan bij een veel bredere maatschappelijke discussie waarbij bezit niet langer een must is. In Amsterdam waar parkeren al jaren lang geen praktische optie meer is biedt Hyundai nu een schone en betaalbare oplossing aan voor niet auto-bezitters.

Amsterdam wordt met bijna 2400 publieke oplaadstations beschouwd als een van de steden met de beste infrastructuur in Europa voor elektrisch aangedreven auto’s. Doelstelling van Amsterdam is om vanaf 2025 CO2-neutraal te zijn hetgeen goed matched met de strategie van Hyundai om duurzame mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken.

Hyundai IONIQ Car-sharing in Amsterdam
Hyundai IONIQ Car-sharing in Amsterdam

Hyundai IONIQ Electric

De IONIQ beschikt over een nieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij die beduidend lichter, sterker en compacter is. Met deze batterij heeft de volledig elektrische IONIQ een actieradius van 280 kilometer, gemeten volgens de NEDC (New European Driving Cycle). Gebruikers van Car Sharing kunnen hiermee probleemloos tot buiten Amsterdam rijden. Voorbeelden zijn onder andere het traject Amsterdam-Rotterdam (afstand van 80 kilometer), Amsterdam-Nijmegen (120 kilometer) of Amsterdam-Eindhoven (125 kilometer). Wel dient de auto weer te worden geretourneerd in Amsterdam.

Service-auto met mobiele lader

Met 280 kilometer actieradius is de kans op een lege accu relatief klein. Mocht dit toch gebeuren, dan is hulp altijd in de buurt. Hyundai introduceert bij de lancering vandaag tevens de zogenoemde Vehicle-to-Vehicle Charging Service on Demand. Dat is een service-auto van Hyundai met een mobiele snellader die de lege accu weer in no time weet op te laden.

Reserveren via mobiele app

Registratie voor deelname aan het autodeelproject kan via de website ioniqcarsharing.nl of bij de auto zelf via de IONIQ Car Sharing-app die beschikbaar is in de App Store en Play Store. De benodigde informatie voor facturatie en een scan van het rijbewijs lopen via de reguliere digitale kanalen. Met behulp van de app is ook snel de dichtstbijzijnde nog beschikbare Hyundai IONIQ te traceren en vervolgens te reserveren.

Hyundai-IONIQ-Car-sharing3_amsterdam
Hyundai-IONIQ-Car-sharing3_amsterdam
Hyundai-IONIQ-Car-sharing4_amsterdam
Hyundai-IONIQ-Car-sharing4_amsterdam
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.