18.06.2020

Jeep introduceert Private lease met afrekenen per gereden kilometers


Jeep Miles moet Private Lease betaalbaar maken

Jeep introduceert in samenwerking met hun Europese partner Leasys Jeep Miles, een ‘pay per use’ private lease-contract. Met deze vorm van private lease betaal je een vast lager maandbedrag en een variabele vergoeding berekend op basis van het aantal gereden kilometers.

De contractduur van deze nieuwe vorm van private lease is 60 maanden waarbij geen aanbetaling wordt gevraagd. De variabele vergoeding wordt bepaald door de gereden kilometers. In het voertuig zit een ‘T-Box Mopar Connect’ die het mogelijk maakt om de effectieve kilometerstand te volgen. Jeep geeft aan dat de privacy hierbij wordt gewaarborgd.

Het programma van Jeep Miles is verkrijgbaar op alle uitvoeringen van de Jeep Renegade en de Jeep Compass. Er is keus uit twee pakketten; Standaard en Plus. Bij Standaard zijn onderhoud, reparatie, motorrijtuigenbelasting, wa-casco verzekering, pechhulp en vervangend vervoer (72 uur) inbegrepen. Het Plus pakket is aangevuld met een lager eigen risico, vervangend vervoer (24 uur), inzittenden schadeverzekering, rechtsbijstandverzekering en all season banden.

Jeep Miles is via een Jeep-dealer af te sluiten. De vaste kosten beginnen bij € 272 voor de Renegade en € 346 voor de Compass. De kilometerkosten worden belast volgens een pakket afhankelijk tarief. Jaarlijks zijn 500 kilometer vrij van heffing, wat neerkomt op een totaal van 2.500 “gratis” kilometers gedurende de totale looptijd. Voor het Standaard Jeep Miles pakket wordt een tarief gehanteerd van € 0,15 p/km. Bij Jeep Miles Plus geldt een tarief van € 0,24 p/km. Deze variabele vergoeding komt bovenop het vaste maandbedrag en zal op maandelijkse basis worden afgerekend. Meer info is te vinden op de website van Leasys.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.