26.01.2021

Jeep Wrangler 4xe Plugin Hybrid iconische SUV krijgt stekker


De enige jeep die zich echt Jeep mag noemen.

Laten we maar met de deur in huis vallen met de belangrijkste mededelingen. Misschien wel de meest iconische Jeep aller tijden de Jeep Wrangler, mother of all Jeeps, het origineel krijgt een stekker. De Jeep Wrangler 4xe is vanaf nu de meest geavanceerde en milieuvriendelijkste Wrangler ooit.

En om de kop van dit artikel nog even wat extra duiding te geven. Je bent wat ons betreft pas een Jeep als er Jeep op de neus staat, met ook nog eens 7 sleuven. Voldoe je hier niet aan en noem je jezelf toch een Jeep dan moet dat als compliment bedoeld zijn voor Jeep.

Inmiddels rijden er al een Jeep Compass en Jeep Renegade 4xe als Plug-in Hybride rond in Nederland. En daar komt nu later dit jaar, het origineel, de Jeep Wrangler dus bij. Voor alle Jeep fans onder ons, the good news, je kunt hem nu al bestellen in een gelimiteerde en exclusieve ‘First Edition’. Eigenlijk moeten we vanaf hier zeggen, ga kijken, wordt verliefd, bestel hem en tel de dagen. Want deze Jeep Wrangler 4xe Plugin Hybrid is alleen op basis van zijn specificaties geweldig.

Jeep Wrangler 4xe
Jeep Wrangler 4xe

De meest milieuvriendelijkste Wrangler ooit

Jeep noemt deze First Edition de meest milieuvriendelijkste Wrangler ooit. En dat is niet zonder reden. Wie ooit een Wrangler heeft gekocht heeft dat niet gedaan vanuit een ecologisch standpunt, hoe vaak je er desondanks mee de natuur ingaat. Het enorme vermogen en de uitzonderlijke off-road prestaties kosten nu eenmaal extra brandstof. Dat hoeven we aan niemand uit te leggen.

Met de Wrangler 4xe stapt Jeep een nieuw tijdperk in want dankzij de toepassing van Plug-in Hybridetechnologie wordt deze Wrangler getransformeerd in een Jeep die vanaf nu respectvol is voor het milieu en tevens geschikt is voor dagelijks gebruik dankzij de elektromotor en dus ook nu met een emissievrije aandrijving. Dat mag je best een revolutie noemen. Als je dit 5 jaar geleden had geroepen had iedereen je met een brede glimlach aangekeken. Malloot, je denkt toch niet dat een Jeep Wrangler ooit… ja dus, in 2021 is het zover.

Jeep Wrangler on the road
Jeep Wrangler on the road

Nog steeds de enige echte en nog sterker

We moeten het zeker even hebben over het vermogen van de Wrangler 4xe wat dat mag er best wezen. Dankzij het koppelen van twee elektromotoren, een hoogspanningsbatterij, de 2.0 liter turbobenzinemotor èn de automatische TorqueFlite achttraps-automatische transmissie, heeft de Wrangler 4xe een gecombineerd vermogen van 380 pk (280kW) en 637 Nm aan koppel. Jeep geeft aan dat dit de meest geavanceerde aandrijflijn die ooit op de Jeep Wrangler is gemonteerd.

Het betekent in praktijk dat je voor je dagelijkse ritjes in de buurt deze voortaan volledig elektrisch kunt afleggen. Hier moeten we wel bij zeggen dat een eigen wallbox echt een aanrader is. Die zorgt immers dat je altijd het extra vermogen bij vertrek. Met een actieradius van tot max 50 km elektrisch in combinatie met de brandstof en een geoptimaliseerd brandstofverbruik heb je echt een grote actieradius. De elektrische aandrijflijn is ook tevens geïntegreerd in het 4×4-systeem, waardoor de offroad-prestaties van de Wrangler 4xe alleen nog maar zijn toegenomen.

Laadmogelijkheden Wrangler 4xe

De hypermoderne Jeep Wrangler heeft een overdosis aan techniek, rij-en veiligheidshulpsystemen. Standaard zijn adaptieve cruise control, Forward Collision Warning Plus, Blind Spot Monitoring met Rear Cross-Path Detection, Auto High Beam- functie op de koplampen (voorkomt verblinding van tegenliggers) en de achteruitrijcamera met parkeersensoren voor en achter.

Verder wordt een Mopar Easy Wallbox voor thuisladen meegeleverd en een Meenekes-laadkabel voor publiek laden (on the road). Met de meegeleverde Wallbox kan thuis geladen worden volgens een plug & play principe. Deze werkt standaard met 2,3kW vermogen (in geval van een 10Amp thuisinstallatie). De Wallbox kan met maximaal 7,4kW vermogen werken. Hiertoe is moet je wel je thuisinstallatie naar 32Amp laten aanpassen en wordt uiteraard een snellere laadtijd mogelijk. In 2 uur tijd kan de accu dan voor 80% geladen worden.

Voor de fysieke laadmogelijkheden vind je standaard een “Cargo Organiser” in de bagageruimte en een autohoes.

Jeep Wrangler offroad
Jeep Wrangler offroad

Jeep Wrangler 4xe First Edition

De Jeep Wrangler 4xe “First Edition” is vanaf nu te bestellen (zonder aanbetaling) en leverbaar in de drie kleuren: Black (zwart), Granite Crystal (grijs) en Bright White (wit). Het nieuwe model wordt ook geleverd met nieuwe rijmodi: Hybrid, Full Electric, E-save en specifieke functies voor geëlektrificeerd rijden.

Opties om alle instellingen te regelen en laadschema’s te programmeren vanaf de Hybrid-pagina’s op het radio display behoren ook tot de standaarduitrusting. Daartoe behoren ook 18 inch wielen, full-LED koplampen, ‘hard cover’ voor het reservewiel, 8.4-inch Uconnect NAV touchscreen system, stoelverwarming en een 7 inch TFT-scherm waarop de batterijstatus en actieradius te zien zijn.

Jeep Wrangler 4xe Rubicon
Jeep Wrangler 4xe Rubicon
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.