01.03.2016

Ken Block en de politie in een verlaten Dubai, bruter kan haast niet


Ford Fiesta (WRC) RX43, verlaten straten in Dubai en de beste Gymkhana rijder ter wereld #GymkhanaEIGHT

Gymkhana is een vorm van autosport waarbij vaak volledig getunede rallywagens op een gigantische brute manier te keer gaan op een leeg wegdek. Gymkhana terreinen hebben vaak nauwe bochten en krappe ruimtes, waardoor het onthouden van het parcours van essentieel belang is.

Een van de allerbeste Gymkhana coureurs is ongetwijfeld Ken Block, een Amerikaans rallyrijder en mede-oprichter van DC Shoes. DC staat hier overigens niet voor Dutchcowboys ;-). Ken Block is inmiddels een legende geworden mede vanwege zijn Gymkhana-filmpjes op Youtube.

Ken Block in Dubai, met dank aan de politie
Ken Block in Dubai, met dank aan de politie

Inmiddels is de drift-Gymkhana-cult-held in Dubai beland voor de opnames van Gymkhana EIGHT. Het script is gelijk aan dat van de eerdere opnames. De politie zorgt voor lege straten, Ken Block stapt in zijn Ford Fiesta RX43 en daarna is het gas erop! Het is moeilijk te zeggen welke stad het meest heeft geleden onder het brute geweld van mister. K. Block maar een ding is zeker, Dubai zal hem niet snel vergeten. Advies, full screen en sound on!

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.