13.01.2014

Subaru onthult nieuwe WRX STI raceauto


Gas geven op 24-uurs race Nürburgring

Subaru onthult deze week zijn nieuwste WRX STI raceauto. De auto is speciaal ontwikkeld voor deelname aan de 24-uurs race op de Nürburgring die van 19 tot en met 22 juni wordt gehouden in Duitsland.

Belangrijkste wapenfeit voor Subaru wordt deelname aan de loodzware 24-uurs race samen met Subaru Tecnica International (STI). 

Beide bedrijven hebben er een geheel nieuwe auto voor ontwikkeld. Hij is gebaseerd op de nieuwe Subaru WRX STI, die deze week onthuld wordt op de NAIAS in Detroit.

Door de WRX STI in te zetten, willen Subaru en STI laten zien dat hun samenwerking leidt tot een nog competitievere auto dan de Subaru in basis al is. STI mikt met de nieuwe auto zelfs op zijn derde overwinning in de SP3T-klasse, Subaru wil er vooral de hoogwaardige techniek van zijn modellen onderstrepen. Het wordt de zevende keer dat STI aan het evenement op het langste circuit ter wereld deelneemt.

De rijders-line-up bestaat uit de Japanners Toshihiro Yoshida en Kouta Sasaki en nog twee aan te wijzen coureurs uit Europa.

Subaru blijft ook actief in de rallysport. Het merk ondersteunt enkele geselecteerde privérijders die deelnemen aan het FIA World Rally Championship 2 (WRC2) en het European Rally Championship (ERC).

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.