11.03.2019

Nieuwe Toyota Camry keert terug op Nederlandse markt


De Toyota Camry maakt een comeback op de Nederlandse markt. De grote en luxe sedan van Toyota is na 15 jaar afwezigheid terug en staat vanaf mei in de showroom. De nieuwe Carmry komt op de markt met een zelfopladende hybride aandrijflijn die bestaat uit een 2,5-liter viercilinder benzinemotor, elektromotor en automaat met een gecombineerd vermogen van 160 kW/218 pk. De Camry heeft een zeer complete uitrusting met veel actieve veiligheid, 17-inch lichtmetalen velgen, een 7-inch multimediasysteem, climate control met luchtzuiverende Nano-technologie en een achteruitrijcamera.

Toyota New Global Architecture-K

De nieuwe Toyota Camry staat op een nieuw voertuigplatform, Toyota New Global Architecture-K (TNGA-K). De belangrijke kenmerken van dit TNGA-K platform zijn het lage zwaartepunt en een hoge stijfheid. Dit heeft geresulteerd in een verbeterde zitpositie, meer rijdynamiek en een meer precieze besturing. Toyota rust de nieuwe Camry vanaf het eerste uitrustingsniveau Active standaard uit met een uitgebreid veiligheidspakket, Toyota Safety Sense. Dit omvat onder andere een Pre-Collision System met voetgangersdetectie, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert inclusief stuurassistentie en Automatic High Beam.

01-Nieuwe-Toyota-Camry
01-Nieuwe-Toyota-Camry
05-Nieuwe-Toyota-Camry
05-Nieuwe-Toyota-Camry
06-Nieuwe-Toyota-Camry
06-Nieuwe-Toyota-Camry

Toyota Camry Business Intro heeft meest complete uitvoering

Toyota levert de nieuwe Camry in meerdere uitvoeringen waaronder dook als Dynamic. Bovenop de uitrusting van de Active is de Dynamic uitvoering voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen, een 8-inch multimediasysteem met navigatie, spraakherkenning en zes speakers, LED-mistlampen en instaplijsten. Voor de zakelijke rijder heeft Toyota een speciaal aanbod, de Camry Business Intro. Dit is de meest complete uitvoering met onder andere lederen bekleding, stoelverwarming vóór, een elektrisch verstelbare passagiersstoel, een draadloze oplader voor smartphones en Blind Spot Monitor. Verder is de Camry Business Intro ook voorzien van dorpellijsten en instapverlichting met Camry-logo.

Toyota Camry, meest verkocht

Toyota geeft voor de Camry 2.5 Hybrid een gemiddeld verbruik op van slechts 4.2 l/100 km, dat is laag voor het segment. De CO2-uitstoot bedraagt 98 gr/km. Het is de achtste generatie van de Camry die voor het eerst in 1982 op de markt kwam. Tot nu toe zijn er wereldwijd ruim 19 miljoen exemplaren van de Camry verkocht. Jaarlijks verkoopt Toyota er meer dan 700.000. Hiermee is de Camry al jarenlang de bestverkochte grote sedan ter wereld.

03-Nieuwe-Toyota-Camry
03-Nieuwe-Toyota-Camry
04-Nieuwe-Toyota-Camry
04-Nieuwe-Toyota-Camry
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.