[108
`

19.09.2018

Nissan Navara Dark Sky Concept nieuw opwindend pick-up-concept


De Navara Dark Sky Concept moet de toenemende veelzijdigheid van Nissan in de klasse van de lichte bedrijfsvoertuigen verder versterken. Dit segment is de afgelopen drie jaar met maar liefst 300 procent verkoopgroei voor ombouwvarianten gestegen.

Navara Dark Sky Concept

Een van de grote blikvangers op de bedrijfsautobeurs IAA is de Nissan Navara Dark Sky Concept. De pick-up is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA (European Space Agency) en uitgerust met een geavanceerdere versie van de ProPILOT driver assistance-technologie van Nissan. De Navara Dark Sky Concept laat zien hoe de robuuste pick-up een mobiel laboratorium voor astronomie kan aandrijven en trekken.

Telescoop in een op maat gemaakte aanhanger

Het studiemodel omvat een ultra nauwkeurige PlaneWave-telescoop in een op maat gemaakte aanhanger. Dankzij de uitzonderlijke trekcapaciteiten van de Navara kan de telescoop gemakkelijk ook over onverhard terrein worden versleept naar afgelegen locaties waar de omstandigheden voor sterrenkijken het beste zijn.

Navara Dark Sky Concept (in the dark)
Navara Dark Sky Concept (in the dark)
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.