[106
`

04.10.2014

Nuna bewijst zich als auto van de toekomst


Nuon Solar Team wint Sasol Solar Challenge

Het Nuon Solar Team heeft vandaag in Zuid-Afrika de Sasol Solar Challenge gewonnen. Na acht dagen racen en het het afleggen van 4225,3 kilometer door het Zuid-Afrikaanse landschap en de meeste kilometers op de teller, is de hoofdprijs binnen. De winst van deze race is voor het team het bewijs dat Nuna een voorbode van de auto van de toekomst is.

Het Nuon Solar Team is bijna 15 jaar geleden gestart met het bouwen van zonnewagens om daarmee mee te doen aan zonneraces, zoals de World Solar Challenge in Australië (WSC). Elke twee jaar werd een nieuwe zonnewagen gebouwd waar verbeterde en nieuwe technieken werden toegepast. In Australië heeft Nuna zich al verschillende keren bewezen door 5 keer te winnen. In Zuid-Afrika waren de omstandigheden toch weer heel anders .

‘Het team heeft laten zien dat de zonnewagen ook deze omstandigheden aan kan. Nuna heeft onstuimig weer zoals regen en storm doorstaan en reed daarnaast probleemloos tussen het drukke verkeer op een vier-baans snelweg en steile bergpassen waar Nuna zelfs het topje van wel 1700 meter heeft bereikt”. vertelt teamleider Mark Hupkens.

Een topprestatie en een bewijs voor de Nederlandse studenten uit Delft dat Nuna een voorbode is op de auto van de toekomst. De race was een prima voorbereiding voor de bouw van de nieuwe zonnewagen Nuna 8 waarvan de ontwikkeling al is gestart. En waarmee het Nuon Solar Team wéér een stap hoopt te zetten op het innovatie vlak.

nuon_solar_team_nuna
nuon_solar_team_nuna
nuna_nuon_solar_team
nuna_nuon_solar_team
nuon_solar_team_nuna_winnaar
nuon_solar_team_nuna_winnaar
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.