[121
`

04.03.2017

Opel lijkt definitief te zijn verkocht aan het Franse PSA (Peugeot en Citroën)


Het nieuws is naar buiten. Het Franse PSA concern (Peugeot Citroën) lijkt volgens Duitse en Franse media een overeenkomst te hebben bereikt om de Europese tak van Opel en het Britse Vauxhall over te nemen van General Motors.

Een op zich bijzondere acquisitie van een automerk met een totaal andere DNA. Wie echter verder kijkt weet dat Opel zich inmiddels als moderne autofabrikant in de markt aan het manifesteren is met o.a. de nieuwe volledig elektrische Opel Ampera-e als misschien wel meest sprekende voorbeeld. En precies daar liggen ook de vergaande ambities van PSA.

Alles lijkt erop dat het grote nieuws komende week tijdens de Autosalon van Genéve wereldkundig wordt gemaakt. Het belangrijkste podium van de autoindustrie waar op dat moment meer dan waarschijnlijk ook de gehele wereldpers aanwezig zal zijn.

Na de overname zal PSA direct na Volkswagen de grootste autofabrikant van Europa worden. De vermoedelijke overnameprijs ligt ergens rond de 2 miljard euro. Enige obstakel lijkt nog een verliesmakend pensioenpotje van GM te zijn.

UPDATE: Maandag 6 maart 8:00

Peugeot (PSA) neemt de Europese tak van Opel en Vauxhall definitief over voor een bedrag van 2.2 miljard euro en wordt daarmee de op een na grootste autofabrikant van Europa. Nu is dat nog het NIssan/Renault concern. Peugeot werkt voor deze overname samen met de Franse bank BNP Paribas die tevens mede-eigenaar wordt in een speciaal hiervoor nieuw op te richten joint venture.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.