[122
`

13.09.2016

Peugeot 3008 DKR ontworpen voor stoere berijders


Nieuwe voorwielaangedreven SUV moet voor nieuw succes zorgen tijdens de Dakar rally van 2017

Peugeot verrast tijdens de komende autosalon van Parijs de liefhebbers van de Dakar Rally met een opvallende auto, de Peugeot 3008 DKR. Geïnspireerd door de succesvolle Dakar en Silk Way Rally campagne met de Peugeot 2008 DKR dit jaar komt het Franse merk nu met een geheel nieuw model Peugeot SUV.

Peugeot, Total en Red Bull hebben de nieuwe Peugeot 3008 DKR onthuld als opvolger van 2008 DKR waarmee Stéphane Peterhansel de Dakar rally wist te winnen. De 3008 DKR is gebaseerd op een geheel nieuw model SUV van Peugeot.

De Peugeot 3008 DKR blijft ook trouw aan de filosofie van het merk om wederom een tweewiel-aangedreven auto te ontwerpen en maakt hiermee tegelijkertijd een statement dat de Daker rally niet per se alleen geschikt is voor vierwiel aangedreven auto’s. Onder de motorkap ligt een 3.0-liter V6 twin-turbodiesel die voor voldoende vermogen moet zorgen.

De nieuwe Peugeot 3008 DKR
De nieuwe Peugeot 3008 DKR
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.