[106
`

24.11.2015

Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport ‘Push the Limits’ smeekt om een vervolg


Peugeot Sport is er met de Peugeot 308 GTi in geslaagd een supersnelle hot hatch te ontwerpen. Wat deze snelste 308 tot nu toe toegankelijk maakt, is dat het naast het snelste jongentje van de klas ook nog eens een hele comfortabele familieauto is met veel ruimte en bij ‘normaal’ gebruik ook opvallend zuinig is.

De 308 GTi by Peugeot Sport is de grotere broer van de 208 GTi Legend (30th edition) die Peugeot een jaar geleden op de markt bracht. Met hetzelfde rood-zwarte uiterlijk en de brullende leeuw op de grill is het wel duidelijk. Peugeot wilde een statement maken in het segment van snelle en compacte auto’s en lijkt daar nu met het GTi-programma goed in te slagen.

Peugeot heeft daarnaast inmiddels een reputatie hoog te houden als het gaat om spectaculaire video’s en games bij de lancering van deze nieuwe modellen. Ga maar even terug naar vorig jaar toen de eerste spectaculaire beelden opdoken waarbij een Peugeot 208 GTi 30th edition in een James Bond-achtige scene op een bevroren meer achterna werd gezeten door een duidelijk iets te overspannen gevechtshelikopter. Wat de GTi Legend game bijzonder maakte was dat je als speler vanuit een videomode meegetrokken werd in het spel zelf. De commercial was tevens het plot van het spel waarbij de beelden, inclusief halfpipe, werden vervangen door de game.

Na deze succesvolle game, die uiteindelijk enkele honderdduizenden keren werd gespeeld, volgde een tweede project en konden bezoekers op de AutoRAI een interactieve virtuele proefrit maken door de Oculus Rift te combineren met Leap Motion Technologie en dronebeelden. Als bezoeker kon je met de special bril een proefrit maken in het berglandschap van Zuid-Frankrijk en dit vanuit drie verschillende perspectieven beleven.

Daar bleef het allemaal niet bij, want niet veel later was daar alweer een game en werd je in een film-meets-game ervaring uitgedaagd om de draak die in de game tot leven komt, te vangen. De Catch the Dragon game, gemaakt voor de introductie van de ‘gewone’ Peugeot 208, bestaat uit een mix van 360 graden beelden en een virtuele 3D-wereld aangevuld met fraaie zelf ontworpen animaties.

Push the Limits

We staan nu aan de vooravond van de introductie van Peugeot 308 GTi in Nederland en is het aftellen naar de dag dat je hem zelf kunt gaan ervaren. Wie nog niet goed weet wat hij kan verwachten, moet eerst maar even naar onderstaande video kijken waarbij je naast een spectaculaire achtervolging voor filmliefhebbers. een oude bekende gaat tegenkomen. Naast de 308 GTi speelt ook Crystal het bekende kapucijn aapje uit een “Night at the Museum” en de kaskraker “The Hangover” een belangrijke rol.

De video zegt genoeg, het is menens bij Peugeot Sport. Deze 308 GTi is niet gemaakt om met een slakkengangetje te gaan toeren. Natuurlijk is deze comfortabele 308 ook voor dit doel geschikt, maar heel eerlijk: het echte plezier begint pas als het gaspedaal de bodem raakt en je maximaal gebruikmaakt van de 1,6-liter viercilinder turbomotor met 250 of 270 Pk onder de motorkap. Het Torsen-differentieel en het 11 mm verlaagde onderstel zorgen samen met de Michelin Super Sport-banden dat deze hot hatch zich vast drukt op het asfalt. De top van 250 km mag er eveneens wezen, maar het meeste plezier ga je toch beleven in de bochten. Al zal het zoeken naar de ideale lijn op echt een circuit moeten worden gevonden.

Wie de video bekijkt wil eigenlijk ook weten hoe het nu verder gaat. Blijft de GTi uit de handen van zijn achtervolgers en hoe rijd je dan precies de ideale lijn? Hard to say zouden we zeggen, maar met Peugeot weet je het tegenwoordig nooit en wie weet komen ze met een knallend vervolg komt op de succesvolle game met de Peugeot 208 GTi. Eigenlijk zijn ze het wel aan hun stand verplicht.

Wil je op hoogte worden gehouden over deze supersnelle hot hatch, klik dan even op deze link #tobecontinued.

The making of .. the Push the Limits video

Eigenlijk kunnen we geen genoeg krijgen van onze ‘Crystal’. Hoe geniaal dit bijzondere aapje werkelijk is kun je zien in ‘The making of’ video waarbij je niet alleen ziet hoe de spectaculaire scenes tot stand zijn gekomen, maar ook hoe Crystal reageert en meewerkt met de filmcrew. Je blijft echt kijken!

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.