14.12.2015

Peugeot 308 GTi Chase the line, een interactieve racefilm


Het Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport verhaal begint op 14 oktober als we de supersnelle hot hatch van Franse merk vol gas zien geven in een waanzinnige achtervolging. De hoofdrolspeler die aan het stuur van de Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport zit heeft maar één optie en dat is rijden voor wat hij waard is. Daarbij wordt hij gesteund op de bijrijdersstoel door ‘Crystal’ het inmiddels wereldberoemde kapucijn aapje uit “The Hangover”. Hoe die nu precies in de GTi terecht is gekomen weten alleen wat intimi van Peugeot.

Dat gas geven met de 308 GTi smullen is laat zich makkelijk raden want deze echt supersnelle straatracer heeft een 1,6-liter viercilinder turbomotor met 270 Pk onder de motorkap. Tel daar een Torsen-differentieel en het 11 mm verlaagd onderstel bij op en de party kan beginnen. Dit is de hothatch waarbij je nooit meer rechtuit wilt rijden. De Peugeot 308 GTi smeekt om bochten en wil daar zo hard mogelijk doorheen. Maar goed als je achterna wordt gezeten door een stelletje dwazen die menen met hun Amerikaanse supercars kans te maken om jou met je 308 GTi van de weg te rijden moet je wel echt heel goed kunnen sturen. En je raadt het natuurlijk al, dat gaat met jou als bestuurder natuurlijk hun ‘never ever‘ lukken.

Daar waar het ‘Push the Limits’ verhaal eindigt gaat de video sensatie in ‘Chase the line’ verder. De Peugeot 308 GTi duikt op in het Franse landschap en toont zijn ongekende weggedrag. Je onderbuik begint te kriebelen want jij wil natuurlijk zelf aan het stuur zitten om jouw rijkunsten te tonen. Dat hebben ze bij Peugeot Sport heel goed begrepen want de rol begint als onze hot hatch klaar staat aan de start van het Franse Circuit de Charade* in de heuvels achter Clermont-Ferrand. Vanaf hier hoef je nog maar twee dingen te doen, klik hier op Chase en laat dan maar zien dat jij met deze Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport in staat bent om de ideale lijn te rijden. #chasetheline

Chase the line Peugeot308 GTi finish
Chase the line Peugeot308 GTi finish

Wanneer je over de finish komt is alles al verleden tijd, jij hebt de ideale lijn gereden en als je dat dan nog even aan Peugeot laat weten maak je kans op een unieke PEUGEOT Racing Experience voor 2 personen. Tijdens deze volledig verzorgde dag op het circuit maak je kennis met verschillende sportmodellen van PEUGEOT en neem je eigenhandig plaats achter het stuur van een Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport om zelf de perfecte lijn te ‘chasen’.

Chase the line Peugeot308 GTi finish
Chase the line Peugeot308 GTi finish

*Het Circuit de Charade is een circuit in Frankrijk waar tussen 1965 en 1972 vier maal een Formule 1 Grand Prix is verreden.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.