04.05.2015

Porsche speelt in op hype rond Apple Watch


Aanvulling op de Porsche Car Connect app voor iPhone

Porsche is een van de eerste autofabrikanten die slim inspeelt op de hype rond de Apple Watch. Eigenaren van een Porsche die in de toekomst een Apple Watch gaan dragen, kunnen dan vele autofuncties vanaf hun pols bedienen en ze hoeven hun iPhone of Android telefoon niet meer niet tevoorschijn te halen.

De bediening van Porsche Car Connect via Apple Watch is een aanvulling op de bediening via de iPhone of Android telefoon. Via de Apple Watch geeft Porsche Car Connect informatie over de status van de auto en diverse functies kunnen worden bediend door het aanraken van het touchscreen of door middel van gebaren.

Het ‘display op afstand’ visualiseert bijvoorbeeld ramen, deuren, schuifdak en kofferklep; de eigenaar kan direct zien of ze zijn gesloten. Indien nodig is de auto af te sluiten door een tikje op het display (Force Touch-functie). Ook de ‘Carfinder’ is heel handig: hij toont de locatie van de auto en gidst de eigenaar er door middel van de navigatiefunctie heen. Zelfs op drukke parkeerplaatsen is de Porsche in kwestie eenvoudig terug te vinden. Via de Apple Watch is het namelijk mogelijk de signaalfunctie van alarmsirene en knipperlichten te activeren.

De belangrijkste comfortfuncties van een Porsche met Plug-in hybride technologie kunnen ook via de Apple Watch worden gemonitord én bediend. De laadstatus van de hoogvoltbatterij is in een oogopslag te checken, inclusief de bijbehorende reikwijdte en eventuele resterende laadtijd. In het ‘Climate menu’ kan voorafgaand aan een rit bijvoorbeeld de airconditioning of de verwarming worden geactiveerd.

Door de combinatie van Porsche Car Connect en de Apple Watch wordt de communicatie tussen bestuurder en voertuig nog eenvoudiger. Omdat daarbij gebruik wordt gemaakt van het mobiele telefoonnetwerk, kan die communicatie ook nog eens op elke gewenste afstand plaatsvinden.

Deze innovaties klinken als muziek in de oren als je, en de gelukkige bezitter van een moderne Porsche bent die om kan gaan met al deze nieuwe technologie, en ook nog eens de toekomstig eigenaar wordt van een Apple Watch. Misschien is het een idee dat deze duurdere gadgets voortaan standaard worden meegeleverd als je een sportcar van boven de 100.000 euro koopt.

Porsche-Connect-Apple-Watch
Porsche-Connect-Apple-Watch
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.