[117
`

09.07.2020

Pre-orders Cybertruck overtreffen alle leveringen van Tesla in de afgelopen 2 jaar


Je vindt hem echt helemaal te gek óf oerlelijk. Je vermoedt dat hij uit een Star Wars film komt en gelooft niet dat dit ding ooit gaat rijden óf denkt “die Elon Musk flikt het toch mooi maar weer”. Wellicht is het toch het laatste, want de Cybertruck zou zomaar het grootste succes van Tesla kunnen worden.

Hoe Tesla de productie op gang moet gaan krijgen, in welke landen en met welke aantallen: it’s hard to say. De cijfers liegen er niet om: met 650.000 pre-orders overstijgt de populariteit van de Cybertruck het werkelijke aantal leveringen van Tesla in de afgelopen twee jaar. Er zal geen autofabrikant in de wereld zijn die hier niet jaloers op is. De onthulling van de Cybertruck verstevigt ook de positie van Tesla als een disruptor in de auto-industrie. Dat wakker schudden van de markt lijkt Elon Musk iedere keer weer goed te lukken.

Cybertruck_Tesla_pre-orders
Cybertruck_Tesla_pre-orders

650.000 orders voor Cybertruck Tesla

Designers denken bij zichzelf “waarom heb ik al die conceptschetsen waarvan ik dacht, ze zie me al aankomen, weggegooid”? De meest uitgesproken auto ooit is op voorhand een bizar succes. We zullen ook nooit te weten komen of Musk dit allemaal zo heeft bedacht. Voor Tesla zijn dit de hoogste pre-orders ooit in de korte geschiedenis van het bedrijf. Marktanalisten van Finbold.com telden op 22 juni 650.000 pro-orders, een cijfer dat iets hoger is dan de 612.120 leveringen van Tesla tussen 2018 en 2019.

Tesla heeft voor de ontwikkeling voor de Cybertruck verschillende van zijn bestaande technologieën geïntegreerd. De truck heeft als voorbeeld dezelfde roestvrijstalen legering die wordt gebruikt in Musks eigen bedrijf SpaceX. Extra’s zijn lithium-ionbatterijen, software en hardware voor autonoom rijden en een zonnedakoptie om het bereik van de truck te vergroten. De Cybertruck zal straks verkrijgbaar zijn in drie verschillende configuraties met een gevarieerd aantal elektromotoren. Vierwielaandrijving is standaard op alle modellen.

Concurrentie zit niet stil

De verwachting in dat Tesla zeker concurrentie gaat ondervinden van autofabrikanten in de VS. Zo zal Ford zijn eigen elektrische F-serie truck onthullen en heeft ook General Motors plannen om een eigen elektrische vrachtwagen uit te brengen. Amazon en Ford Rivian willen dit jaar nog hun good-looking elektrische pick-up gaan verkopen.

De Cybertruck van Tesla werd in november 2019 onthuld en komt naar verwachting in 2021 op de markt.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.