07.06.2019

Renault presenteert de nieuwe Clio


Inmiddels de vijfde generatie

Renault presenteert in Spanje inmiddels de al vijfde generatie van de Clio. De auto die al bijna dertig jaar verantwoordelijk is voor succes van het Franse merk. De nieuwe Clio is ontworpen volgens het principe ‘evolutie en revolutie’ en heeft een volwassener carrosserieontwerp gekregen naast een compleet nieuw interieur. Ondanks deze ruwe beschrijving is hij nog steeds herkenbaar als een Clio.

Het nieuwe interieur is qua design volgens Renault geïnspireerd op dat van auto’s uit hogere segmenten. De nieuwe Clio is een speerpunt van het strategische plan van Renault ‘Drive the Future (2017-2022) met drie belangrijke doelen:

  • Elektrisch: in het jaar 2022 heeft Renault twaalf geëlektrificeerde modellen in het aanbod. De nieuwe Clio is het eerste model dat wordt voorzien van de hybride E-Tech aandrijflijn, gebaseerd op technologie van Renault.
  • Connected: aan het eind van het plan in 2022 wil Renault in zijn belangrijkste afzetmarkten 100% connected auto’s aanbieden.
  • Autonoom: aan het eind van het plan in 2022 heeft Renault vijftien modellen die voorzien zijn van technologie voor autonoom rijden.
02-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
02-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio

De nieuwe Renault Clio

De nieuwe Renault Clio is een essentieel model in het streven naar grotere synergie in de Alliantie van Groupe Renault. Een belangrijke factor in de strategie is de ontwikkeling van gedeelde technologie en de toepassing van nieuwe platforms. Een voorbeeld is het CMF-B-platform – waarop de nieuwe Clio gebaseerd is – met zijn nieuwe elektrische en elektronische architectuur. In dit platform kunnen de nieuwste technologieën worden geïntegreerd.

05-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
05-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
03-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
03-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio

Renault Clio R.S. Line

ls pionier van een nieuwe generatie is de nieuwe Renault Clio ook leverbaar in de nieuwe uitvoering R.S. Line – direct geïnspireerd door Renault Sport – en als Initiale Paris – de topuitvoering die ook een nieuw design heeft gekregen.

06-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
06-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
09-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
09-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
11-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
11-De-volledig-nieuwe-Renault-Clio
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.