16.03.2018

SEDRIC schoolbus: mobiliteit voor de allerjongsten


Volkswagen heeft tijdens de Autoshow van Genève de nieuwste versie van hun SElf DRIving Car (afgekort SEDRIC) voorgesteld. SEDRIC (2) is een ideeënplatform dat ze bij Volkswagen omschrijven als een veilige en praktische mobiliteitsoplossing voor een grote doelgroep. En hoewel dit nog steeds een studiemodel is geeft SEDRIC wel degelijk een realistisch beeld over hoe zelfrijdende voertuigen er in de toekomst uit gaan zien.

Volkswagen wil net als andere autofabrikanten graag een leidende rol spelen op het gebied van autonoom rijden. Hiervoor is een eigen Self-Driving System (SDS) ontwikkeld dat de technologische basis is voor individuele mobiliteit in de toekomst.

SEDRIC in 2017

De eerste SEDRIC werd in 2017 gepresenteerd en fungeert sindsdien als platform voor volledig autonoom rijden. Het afgelopen jaar zijn er grote stappen gemaakt bij de ontwikkeling van SDS voor het herkennen van de omgeving en het analyseren van verkeersgegevens. Daarnaast wil Volkswagen het SDS inzetten om problemen op het gebied van files, luchtvervuiling en veiligheid in steden te helpen oplossen.

SEDRIC schoolbus
SEDRIC schoolbus

Individuele mobiliteit

De schoolbus-uitvoering van SEDRIC laat zien dat individuele mobiliteit in de toekomst ook voor de jongste generatie is weggelegd. Kinderen kunnen de schoolbus oproepen met een OneButton bediening om vervolgens zich van de voordeur thuis naar school te laten brengen. Eenvoudig van deur tot deur te reizen. De nieuwe schoolbus heeft een vrolijk en fris interieur met vier zitplaatsen. De voorruit is tevens een groot OLED-scherm voor entertainment dat op elke doelgroep kan worden afgestemd. Zo lijkt elke reis (naar school) ook nog eens korter.

SEDRIC_05_high
SEDRIC_05_high
SEDRIC_06_high (1)
SEDRIC_06_high (1)
SEDRIC_07_high
SEDRIC_07_high
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.