26.06.2016

Spectaculair debuut Jaguar F-PACE bij Goodwood Festival of Speed


F-PACE op twee wielen naar de top in de fameuze heuvelklim tijdens het Goodwood Festival of Speed

De Britse stuntrijder Terry Grant heeft met succes de Jaguar F-PACE crossover op twee wielen naar de top in de fameuze heuvelklim tijdens het Goodwood Festival of Speed gestuurd. Grant stuurde de Jaguar F-PACE eerder ook al door een gigantische looping, waarmee hij een nieuw Guinness World Record op zijn naam schreef.

Om het allemaal nog even net wat spectaculairder te maken klauterde de de freestyle motorfiets stuntrijder Lee Bowers uit de auto om vervolgens staand op de flank naar het publiek te zwaaien. Vlak voor de finish kroop hij via het raam weer naar binnen.

Volgens Terry Grant is de F-PACE dankzij zijn stijve aluminium carrosserie en zijn precieze besturing perfect voor deze een ‘wheelie”. Om de stunt tot een succes te maken trainden beide heren een aantal dagen op het Santa Pod circuit in Northamptonshire (zie video).

De Jaguar F-PACE is de snelst verkopende Jaguar ooit. In de eerste tien maanden zijn er al meer dan 14.000 verkocht. De eerste crossover van Jaguar heeft een carrosserie die voor tachtig procent uit aluminium bestaat, wat uniek is in dit segment. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van Jaguar Land Rover in het Britse Solihull.

Jaguar F-PACE heuvelklim op Goodwood, don`t do this at home!
Jaguar F-PACE heuvelklim op Goodwood, don`t do this at home!
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.