22.04.2015

Sport1 lanceert Sport1 Racing


Met o.a. alle Formule 1-races, GP2, GP3 en Europees Formule 3-kampioenschap

Sport1 lanceert op vrijdag 1 mei 2015 het nieuwe kanaal Sport1 Racing. Op dit nieuwe ’24 uur per dag en zeven dagen in de week’ kanaal zal dit raceseizoen ruim 600 uur live aandacht worden besteed aan de verschillende autosport disciplines.

Om de autosportliefhebbers kennis te laten maken met dit nieuwe kanaal maakt de zender, Sport1 Racing van vrijdag 8 tot en met zondag 10 mei gratis beschikbaar voor abonnees met een digitaal pakket van Ziggo. Op dit kanaal wordt de Formule 1 race van Spanje live uitgezonden maar zijn ook de wedstrijden Real Madrid – Valencia en Bayern München – FC Augsburg te zien.

Met ingang van 1 mei zullen de kanalen van de sportzender door het leven gaan als: Sport1 Select, Sport1 Voetbal, Sport1 Golf, Sport1 Racing, Sport1 Extra 1 en Sport1 Extra 2.

Naast alle Formule 1-races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live met Nederlands commentaar te volgen. Naast bovengenoemde live races zendt Sport1 dit jaar ook wekelijks de achtergrondprogramma’s ‘GP Confidential’ en ‘The Inside Line’ uit. Sport1 blijft tijdens de Formule 1-races op de diverse Sport1-kanalen meerdere signalen beschikbaar maken, zodat de kijker zelf de keuze heeft om bijvoorbeeld de race live te volgen of een stukje mee te rijden met een van de Formule 1-coureurs.

Om de lancering van dit kanaal luister bij te zetten organiseert Sport1 op 1 mei in De Kartfabrique in Utrecht speciaal voor alle autosportfans een Sport1 racedag. Tijdens deze dag krijgen de fans de mogelijkheid zich te vermaken met allerlei Formule 1 activiteiten en zullen ook Sport1 commentator Olav Mol en analist Robert Doornbos aanwezig zijn. Bovendien is niemand minder dan Formule 1 coureur Max Verstappen aanwezig voor een handtekeningensessie.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.