28.07.2014

Start MINI productie in Nederland


Autofabriek Nedcar in Nederland officieel heropend

Vorige week heeft Willem-Alexander de productie van de bekende MINI gestart in Nederland. Nadat hij zijn handtekening zette in het gastenboek van VDL Nedcar werd de autofabriek in Born officieel heropend. In de fabriek is er plaats voor meer dan 2.000 werknemers. Met de opening van deze autofabriek behoort Nederland tot een van de auto producerende landen in Europa.

P90143187_highRes
P90143187_highRes

Na de openingsceremonie reden Willem-Alexander en Wim van der Leegte, directeur van de VDL-groep de medewerkers en genodigden tegemoet in een Nederlandse MINI. Adrian van Hooydonk, de SVP Design van de BMW Group zegt: ‘Geweldig toch, een Brits icoon, met een Duitse eigenaar en gebouwd met Nederlands vakmanschap’.

De uitbreiding van de productie naar Nederland is voor BMW een volgende stap in het groeiproces. De groei van het merk MINI vraagt om een hogere productie. VDL Nedcar heeft al vele jaren ervaring en is daarom uitgekozen tot partner voor de productie van toekomstige MINI’s.

<em>De MINI in het productieproces</em>
De MINI in het productieproces

De start van de productie van MINI in Born wordt gevierd met een exclusieve MINI Cooper First Born Edition. Van deze editie worden 350 MINI’s opgeleverd. Deze MINI’s hebben een rijke uitrusting en zijn bestemd voor Nederlandse dealers.

<em>MINI`s in de productie</em>
MINI`s in de productie

Daarnaast is de klassieke MINI in een nieuw format gepresenteerd. De LEGO groep is de Creator Expert pakketten aan het uitbreiden en zal vanaf augustus dit jaar een LEGO set verkopen waarbij de klassieke MINI nagemaakt kan worden. Het totale pakket bestaat uit maar liefst 1.077 LEGO blokjes.

De LEGO Mini is 25 centimer lang, 14 centimeter breed en 11 centimeter hoog. De MINI kan worden geopend waardoor de details beter zichtbaar worden. Hierbij is de 4-cylinder motor en het stuur te zien. Daarnaast is de auto compleet met versnellingspook, handrem en op de kofferbak is een complete picknickmand bevestigd. 

<u><em>De MINI van LEGO</em></u>
De MINI van LEGO
<em>De MINI van LEGO</em>
De MINI van LEGO
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.