19.07.2015

Tesla Model S 85D krijgt ‘Ludicrous-mode’


Voor liefhebbers die de 'Insane-mode' nog niet genoeg vinden, 0-100 km/u nu in 2.8 seconde

De Tesla Model S P85 D heeft een leuke optie met de alles zeggende naam ‘Insane mode’. Wie deze optie kiest weet dat hij in 3.2 seconde aan de 100 km/u zit. Dat is snel, zeg maar gerust heel snel.

Voor wie dit allemaal nog wat te langzaam gaat hebben we goed nieuws want de al bloedsnelle P85 D krijgt een software-update, ‘Ludicrous Mode‘. Hierdoor wordt het allemaal nog serieuzer en legt de Tesla S nu de sprint af naar 100 km/u in nog maar 2.8 seconde.

Tesla CEO Elon Musk maakte bij het bekend maken van deze nieuwe optie een aardig statement ‘It’s faster than falling. It’s like having your own private roller coaster‘. De software-update zorgt er voor dat het maximale amperage verhoogd wordt van 1300 naar 1500 Ampère. De aanpassing heeft geen invloed op de topsnelheid die begrensd blijft op 250 km/u maar is hij volgens Tesla wel 22% sneller dan de reguliere Model S.

Ludicrous Mode komt ook beschikbaar op de nieuwe Model X crossover (SUV). De crossover is daardoor in staat de sprint naar 100 km/u in slechts 3.2 seconde af te leggen wat eigenlijk weer behoorlijk ‘insane’ is voor een SUV.

De software-update kost wel een paar euro’s. Voor de optie ‘Ludicrous Mode’ moet in de VS 10.000 dollar worden neergeteld. Bezitters van een reeds bestaande Tesla S P85 D krijgen de optie voor de helft van de prijs.

Tesla S P85 D - Ludicrous mode
Tesla S P85 D - Ludicrous mode
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.