02.03.2018

Volkswagen Amarok uitgeroepen tot betrouwbaarste auto in zijn klasse


Dekra, het Duitse keuringsinstituut, heeft de afgelopen twee jaar zo’n vijftien miljoen voertuigen geïnspecteerd wat resulteert in een boeiend document, het z.g. Gebrauchtwagenreport. Met dergelijke aantallen kun je gerust stellen dat de uitkomst behoorlijk representatief is. In de categorie bedrijfswagens was er een opvallende winnaar die met voorsprong als betrouwbaarste auto in zijn klasse uit het onderzoek naar boven kwam, de Volkswagen Amarok. De pick-up van Volkswagen gaat aan kop in drie categorieën: tot en met 50.000, 100.000 en 150.000 kilometer.

Pick-up’s zijn modellen die er uitermate stoer uit zien, altijd veel vermogen onder de motorkap hebben en vaak intensief worden gebruikt. Het zijn zo’n beetje de ruwe bolsters van de autoindustrie. In Amerika heeft iedereen er eentje, in Europa zien we ze echter niet vaak. En dat is jammer want ze blijken, zeker deze Amarok, dus niet er alleen stoer uit te zien maar zijn ook nog eens uitermate betrouwbaar.

Oman Amarok Adventure tour, de ultieme testdrive

Het wordt onderhand wel tijd om er dan maar eens met een Amarok op uit te trekken in een omgeving die daadwerkelijk vraagt om een dergelijke auto. Stoer en betrouwbaar klinkt mooi maar maakt hij het ook waar als de gewone wegen ophouden? Om daar achter te komen bedacht Volkswagen Duitsland een Adventure tour in het ruige en bijzondere landschap van Oman. Een plek waar de nieuwe Amarok 3 liter V6 met maar liefst 258 pk onder de motorkap de uitdaging aan ging met het ruige ruige Al Hajar gebergte. En om deze testdrive helemaal af te maken als toetje ook 24 uur de woestijn bezocht die hier bekend staat als de Sharqiyah sands bij een temperatuur van 45 graden.

Volkswagen_Amarok_4
Volkswagen_Amarok_4
Volkswagen_Amarok_3
Volkswagen_Amarok_3
Volkswagen_Amarok_5
Volkswagen_Amarok_5
Volkswagen_Amarok_6
Volkswagen_Amarok_6
Volkswagen_Amarok_7
Volkswagen_Amarok_7
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.