04.05.2015

Volkswagen Golf nu ook met 1.0 liter TSI motor


Zuinige driepitter (20% bijtelling) krijgt Bluemotion label

Het blijft toch een beetje wennen dat je met 1.0 liter motor in je auto nog serieuze prestaties kunt verwachten. 10 jaar geleden had iedereen schuddebuikend je uitgelachen als je met een serieus gezicht had verteld dat je voor je nieuwe leasebak een driepittertje met zo’n motor had gekozen.

Nu in 2015 is dat een ander verhaal. De nieuwe Volkswagen Golf 1.0 TSI BlueMotion laat inderdaad zien wat downsizing betekent. De één liter motor levert met een turbo en directe brandstofinspuiting een vermogen van 85 kW/115 pk en opvallend veel trekkracht: 200 Nm. De vastgestelde CO2-uitstoot komt op slechts 99 gr/km. HIerdoor krijgt deze zuinige driecilinder Volkswagen’s zuinigheidslabel BlueMotion. Prestaties zijn er nog steeds want de nieuwe vijfdeurs Golf sprint ondanks deze kleine motor in 9,7 s van 0 naar 100 km/h en heeft een top van 204 km/h.

De nieuwe 1.0 TSI is er voor de Golf, de Golf Variant en Golf Sportsvan en wordt standaard geleverd met handgeschakelde zesbak. Een uitvoering met een DSG-automaat is tegen meerprijs leverbaar. Ongeacht de transmissiekeuze valt elke Golf, Golf Variant of Sportsvan 1.0 TSI BlueMotion in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

Alle modellen zijn leverbaar in de uitrustingsniveaus Trendline en Comfortline. Standaard op de Trendline zijn airco, Multi Collision Brake, multimediasysteem met kleurenaanraakscherm (12,7 cm), boordcomputer en lichtmetalen wielen. De Comfortline heeft ook cruise control, parkeersensoren voor en achter, comfortstoelen en nog wat andere extra’s.

Golf_TSI_BlueMotion
Golf_TSI_BlueMotion
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.