09.04.2014

Wereldprimeur: Land Rover komt met Invisible Car Technology


's Werelds eerste Transparent Bonnet-concept

Een van de moeilijkste dingen bij het offroadrijden is het inschatten van wat er zich voor en onder de auto bevindt. Land Rover lost dit probleem op met behulp van nieuwe technologie die je de mogelijkheid geeft om als het ware door de motorkap heen te kunnen kijken. De vinding is onderdeel van Land Rover’s Discovery Vision Concept wat op de Internationale Motor Show van New York zal worden gepresenteerd.

LandRover-Bonnet-technology
LandRover-Bonnet-technology

Met deze baanbrekende en conceptueel volledig nieuwe technologie in ontwikkeling, geeft Land Rover bestuurders een digitaal beeld van het terrein voor en onder de auto door de neus van de auto virtueel onzichtbaar te maken.

Camera’s in de grille van de auto sturen beelden naar het Head-Up Display in de voorruit, waarmee als het ware een doorzichtige motorkap en motorruimte wordt gecreëerd, zodat de bestuurder de grond direct voor en onder de auto kan zien. Dankzij deze technologie krijgt de bestuurder een nog beter visueel inzicht in de omstandigheden. De technologie, die door de bedenkers ‘Transparent Bonnet’ is genoemd, toont aan hoe geavanceerde technologie Land Rover naar een hoger niveau kan brengen.

De technologie stelt de bestuurder in staat om bij het beklimmen van steile hellingen of het manoeuvreren in krappe ruimtes een augmented reality-beeld te zien van het terrein direct voor de auto, maar ook de hoek en positie van de voorwielen.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.