Design01.03.2017

De auto’s uit Mad Max: Fury Road zijn serieuze kunststukjes


Mad Max: Fury Road was een vrij fantastische film: niet alleen had regisseur George Miller een visie voor het post-apocalypische epos, die is ook nog helemaal uitgekomen. Van de snelheid van de shots tot de waanzinnige decorstukken, alles klopte. Vooral de voertuigen.

Hoe veel hebben we er niet in een flits zien ontploffen, crashen of anderszins in elkaar gedeukt zien worden? Je kreeg nauwelijks de kans om te genieten van hoe gaaf die voertuigen in elkaar gezet zijn en hoeveel detail daar in is gaan zitten. Even nog alles in beweging:

Stills

John Platt is een stills photographer, wat will zeggen dat hij de incidentele foto’s maakt die gebruikt worden voor de promotie van de film. Hij moet zijn werk in stilte doen, zonder de cast en crew voor de voeten te lopen. Zijn shots moeten echter meteen goed zijn, want een gemist moment komt niet altijd nog eens voorbij.

In het geval van Fury Road kreeg Platt echter een buitenkans: de mogelijkheid om de voertuigen van de film in een studio te fotograferen. Je moet zeker ook even naar de volledige fotoset gaan kijken voor alle detail- en interieurfoto’s die hij heeft gemaakt, maar de auto’s en motoren op zich zijn al adembenemend. En dan te bedenken dat ze zo goed als allemaal in de prak zijn gereden.

bigfoot
bigfoot
armada_8_2x
armada_8_2x
buick_1_2x
buick_1_2x
caltrop_3
caltrop_3
vulvalini_2
vulvalini_2
caltrop_5-2
caltrop_5-2
clawcar_4
clawcar_4
caltrop_6
caltrop_6
firecar_1
firecar_1
rockrider-3_2x
rockrider-3_2x
interceptorreardoor
interceptorreardoor
nuxcar
nuxcar
towtruck1
towtruck1
polecar-6_2x
polecar-6_2x

[Afbeeldingen © John Platt]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.