Hybrid05.04.2020

De Opel Grandland X nu ook verkrijgbaar als hybrid


De Opel Grandland X is er inmiddels alweer een paar jaar. Maar wist je dat Opel eind vorig jaar de hybride en hybride 4 versie voor de Grandland X heeft geintroduceerd? En met een goede reden. Lees snel verder.

Opel_Grandland_X_Hybrid_4_back
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_back

Grandland X hybrid 4 test: een wolf in schaapskleren

Opel bood vóór de Grandland X al een tweetal benzinemotoren én 1 dieselmotor aan. Maar daar zijn nu ook 2 hybride uitvoeringen bijgekomen. De hybride versie heeft 225 pk, met een gekoppelde 8-traps automaat.

De versie die wij testen is de nóg heftigere hybrid 4 versie met 300 pk met dezelfde 8-traps automaat. Een sprintje naar de 100 km/h duurt 6.1 seconden en dat zou je niet meteen verwachten als je deze Grandland X hybrid ziet rijden. Het is een echte wolf in schaapskleren.

De Grandland X hybrid die wij testen is in de Moonstone Grey kleur gespoten. Het is een toffe mooie kleur, maar hij laat deze bijzonder snelle Grandland X wel wat gewoontjes overkomen. De Grandland X is bijvoorbeeld óók verkrijgbaar in de Dark Ruby Red kleur met een zwart dak. En dan is de Grandland X hybrid 4 met 300 pk ineens een sportieve opvallende crossover geworden.

De Grandland X hybrid 4: dynamisch en sportief

Na een aantal stoplicht sprintjes (blijft leuk) bekijken we de Grandland X hybrid eens goed. Opel is en blijft een en al degelijkheid. Alles zit prima in elkaar en werkt gewoon goed. De wegligging is sportief en dynamisch te noemen. Ondanks dat het een grote auto is met een gewicht van 1.775 kilo is het ook zeker geen lichte auto te noemen. Toch heb je hier weinig last van. De Grandland X rijd heerlijk rustig, vooral in elektrische modus. De Grandland X is er zeer ruim van binnen en beschikt over veel opbergruimte. Zo is er 514 liter aan bagageruimte in de kofferbak en met de banken weggeklapt ontstaat er 1652 liter aan mogelijkheden.

Toch ligt de Grandland X keurig in de bochten en dit heeft vooral te maken met de vierwielaandrijving. In het multimedia scherm zie je waar de aandrijving naar toe gaat: of dit elektrisch of met de brandstofmotor verloopt en of er energie teruggewonnen wordt.

Sportief rijden met deze Grandland X Hybrid 4? Door het slimme elektrische systeem schakelt de Grandland X op de juiste momenten de achterwielaandrijving in voor meer controle. En dat merk je in de bochten tijdens een sportief ritje. Hierdoor blijft de Grandland X toch een dynamische en comfortabele auto, zelfs tijdens snelle ritten.

Opel_Grandland_X_Hybrid_4_interior
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_interior

De Grandland X is voorzien van de nieuwste opties

De nieuwe Grandland X hybrid is standaard al prima uitgerust met diverse accessoires en opties. Maar er zijn nog een aantal nieuwe opties aan de lijst toegevoegd die het meer dan waard zijn om aan te klikken bij het bestellen.

Zo is de adaptive cruise control nu in combinatie met lane assist te gebruiken. Deze systemen houden de Grandland X keurig op afstand van je voorganger en houdt de auto netjes binnen de lijnen. Ook is het nu mogelijk om het audiosysteem in de nieuwe Grandland X een upgrade te geven met het geluidssysteem van Denon voor een sublieme geluidservaring. Daarnaast is de Grandland X voorzien van het nieuwe verlichtingssysteem van Opel. Dit systeem is 30% helderder dan normale halogeenverlichting, beschikt over een automatisch grootlicht en adaptieve bochtenverlichting.

Opel_Grandland_X_Hybrid_4_shifter
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_shifter

Elektrisch rijden met de Grandland X Hybrid 4

Ergens een hapje eten, op bezoek bij familie of een uurtje zweten in de sportschool: zoek een laadpaal op. In een kleine 2 uurtjes kun je de accu van de Grandland X hybrid volledig opladen. Daardoor is het mogelijk al je stads- woon/werkverkeer ritjes volledig elektrisch te doen. Daarnaast is elektrisch rijden nog steeds goedkoper dan brandstof en daarmee is de Grandland X hybrid een aantrekkelijke auto voor de particuliere koper. Mocht je toch wat verder moeten dan de opgegeven 50 kilometer reikwijdte, dan kun je rustig doorrijden op de brandstofmotor en hoef je niet in te leveren qua comfort of een uur bij de laadpaal te staan.

Opel_Grandland_X_Hybrid_4_charging_point
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_charging_point

Opel Grandland x prijslijst

De Opel Grandland X Hybrid is verkrijgbaar vanaf 42.889 euro. Maar de uitvoering die wij getest hebben is vanaf 49.499 euro te koop. De diverse Hybrid uitvoeringen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de dealers.

Opel_Grandland_X_Hybrid_4_ Side
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_ Side
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_seats
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_seats
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_steeringwheel
Opel_Grandland_X_Hybrid_4_steeringwheel

De ‘Brett score’

Bij elke auto is het weer de vraag: wat vindt Brett ervan? De auto’s die ik test laat ik zo af en toe even ‘keuren’ door mijn vriendin Brett. Dat geeft weer een andere kijk op auto’s en zorgt voor mooie discussies ;).

Tim van Osta

Tim is een petrolhead in hart en nieren. Auto's, motoren en feitelijk alles wat mechanisch aangedreven wordt Tim heel gelukkig van. Tim schrijft artikelen voor Carrepublic, Dutch Cowboys en Style Cowboys.

Verder lezen over Opel

Opel komt met de geheel elektrische Corsa-E

Met de nieuwe Opel Corsa-E zet Opel de standaard weg binnen Nederland op het gebied van toegankelijke elektrische auto’s. De nieuwe Corsa-E wordt gezien als toegankelijk, ruim en emissie vrij rijden zonder consessies....

Electric03.04.2020

Opel komt met de geheel elektrische Corsa-E

Nieuw topmodel van Opel gepresenteerd: Opel Insignia GSi

Op de Autosalon van Brussel is de nieuwe Opel Insignia GSi getoond. De nieuwe Opel Insignia debuteert als Grand Sport, Sports Tourer en GSi en komt op de markt met een reeks nieuwe benzine- dieselmotoren. Deze nieuwe Ins...

Nieuw10.01.2020

Nieuw topmodel van Opel gepresenteerd: Opel Insignia GSi

Wil je in 2020 elektrisch rijden? Maak dan nu alvast die keuze!

Het gesprek momenteel bij menig koffie automaat of feestje is hoe je nog 5 jaar lang kunt profiteren van de 4 procent bijtellingsregeling? Wanneer je namelijk als zakelijke rijder vóór 1 januari 2020 een nieuwe elektri...

Technologie30.10.2019

Wil je in 2020 elektrisch rijden? Maak dan nu alvast die keuze!

Opel Ampera-e is direct leverbaar
Van concept naar Opel concept car – dit komt er allemaal bij kijken

Het is nogal wat om uitgenodigd te worden bij een groot automerk als Opel om inzicht te krijgen in hoe een auto wordt ontworpen. Nadat Henk in eerste instantie naar de heilige grond in Rüsselsheim was gegaan om op het h...

Design19.08.2018

Van concept naar Opel concept car – dit komt er allemaal bij kijken

The soul of Opel: deel 2
Zelfs de paus gaat elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft de toekomst, mogen we wel stellen. Als we geluk hebben mogen we zelf nog af en toe het stuur ter hand nemen in de komende tien jaar en daarna zal dat ook langzaam voorbij zijn, maar wie er ook rij...

Technologie01.06.2017

Zelfs de paus gaat elektrisch rijden

In een Ampera-E
Peugeot wil Opel kopen voor de technologie van elektrische auto’s

PSA Group, de autobouwer uit Frankrijk verantwoordelijk voor Peugeot en Citroën, is al een tijdje bezig met een overname van concurrent Opel en Vauxhall (de Britse Opel-kopie die alleen maar in Groot-Brittannië auto's...

Technologie14.02.2017

Peugeot wil Opel kopen voor de technologie van elektrische auto’s

Zo wordt de Opel Ampera-e gebouwd

De eerste volledig elektrische Opel moet over een paar maanden in de showroom staan. De eerste exemplaren worden nu al gebouwd in de Verenigde Staten en wij mochten een kijkje nemen in de fabriek. Lake Orion ‘For Exp...

Technologie23.01.2017

Zo wordt de Opel Ampera-e gebouwd

Een kijkje bij de productie van de eerste volledig elektrische Opel
Nederland bij eerste vijf landen voor Opel Ampera-e

Vijf landen De eerste exemplaren van de Opel Ampera-e rollen inmiddels in de buurt van Detroit van de band. Toch zal de elektrische auto, als hij begin volgend jaar op de markt komt, niet volop beschikbaar zijn. Opel ki...

Nieuw14.12.2016

Nederland bij eerste vijf landen voor Opel Ampera-e

Noorwegen trapt af, Nederland volgt er spoedig na.