Nieuw03.03.2015

De Bentley EXP 10 Speed 6


Bentley presenteert op de autotsalon van Genève de EXP 10 Speed 6. Dit experimentele model laat zien in welke richting luxe en prestaties kunnen bewegen.
De EXP 10 Speed 6 is een typische Britse én moderne interpretatie van een zeer krachtige tweezits sportwagen die naast vooruitstrevende technologie ook de verfijning van handwerk en 3D metaalprinting met zich meedraagt.

02-Bentley-EXP-10-Speed-6-7
02-Bentley-EXP-10-Speed-6-7

‘Speed’ zit in het Bentley-DNA gebakken. In de EXP 10 Speed 6 krijgt dit begrip een nieuwe lading door de toepassing van vooruitstrevende, uitermate krachtige hybride-technologie waarmee Bentley nieuwe maatstaven zet op het gebied van prestaties. Het concept zou kunnen uitgroeien tot een nieuwe modellijn én de toon kunnen zetten in een ander segment. Bovendien laat de EXP 10 Speed 6 zien in welke richting het design van Bentley zich beweegt.

01-Bentley-EXP-10-Speed-6-6
01-Bentley-EXP-10-Speed-6-6

Typisch Bentley en modern
In het krachtige design van de EXP 10 Speed 6 gaan kenmerkende Bentley-stijlelementen samen met de gestroomlijnde ideeën uit de luchtvaartindustrie. Het ontwerp valt op door een harmonieus samenspel van vloeiende en strakke lijnen. Daarbij springen de nieuw ontworpen grille en de vier ronde koplampen direct in het oog: typisch Bentley en tegelijkertijd op en top modern. Voor de vervaardiging van bijvoorbeeld het rooster van de grille, de uitlaatuiteinden, de deurhendels en de zijdelingse luchtopeningen heeft Bentley gebruikgemaakt van ultramoderne en -precieze 3D metaalprinting-technologie.

04-Bentley-EXP-10-Speed-6-3
04-Bentley-EXP-10-Speed-6-3
06-Bentley-EXP-10-Speed-6-4
06-Bentley-EXP-10-Speed-6-4

Sportieve luxe
Ook het interieur is herkenbaar Bentley en uitermate modern. De sportstoelen zijn bijvoorbeeld bekleed met leer dat in een fraai ruitpatroon is gestikt. In de relatief smalle middenconsole is een groot (12-inch) gebogen touchscreen opgenomen. Hiermee zijn vele functies op intuïtieve wijze te bedienen. Bij stilstand liggen de instrumenten van het dashboard vlak. Zodra de auto wordt gestart, ‘kantelen’ ze naar voren. Opvallend daarbij is de combinatie van analoge en digitale technologie: de toerenteller is mechanisch, de overige informatie wordt digitaal weergegeven. Andere in het oog springende details zijn de combinatie van aluminium en koper en de speciaal ontworpen bagageset. Evenals voor de interieurbekleding wordt hiervoor het fijnste leder van Poltrona Frau gebruikt

05-Bentley-EXP-10-Speed-6-5
05-Bentley-EXP-10-Speed-6-5
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.