Nieuw12.01.2015

Nederlanders kopen stevige auto’s in de winter


De verkoop van auto’s is aan seizoeninvloeden onderhevig. Dit blijkt uit recente cijfers van VWE, een dienstverlener voor autobedrijven. Zij onderzochten de verkoopcijfers van occasions van de afgelopen drie jaar. Hieruit komt naar voren dat in de lente veel meer stationwagens en MPV’s worden verkocht, dat we in zomer meer cabrio’s kopen en dat er in de winter veel meer SUV’s en terreinwagens van eigenaar wisselen.

Met die laatste twee haken kopers uiteraard in op de winterse omstandigheden. Als het kopen van een SUV je wat te ver gaat is er nog genoeg dat je kunt doen om in de winter goed voorbereid de weg op te gaan. We geven enkele tips om goed beslagen ten ijs te gaan. Waar moet je aan denken?

Zorg voor een goede autoverzekering

Hoe goed je je ook voorbereid, het risico op een ongelukje is groter in de winter. Het is daarom goed om te checken hoe het met je autoverzekering gesteld is. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je auto tijdelijk allrisk te verzekeren, dan is alle schade aan je auto gedekt. Je
auto verzekeren is online zo geregeld.

jeep-snow
jeep-snow

Regel winterbanden en sneeuwkettingen

Ga je op wintersport? In veel landen zijn winterbanden verplicht. Als je de bergen in gaat is het hoe dan ook verstandig om winterbanden onder je auto te laten zetten. Deze zijn speciaal gemaakt om in de sneeuw te rijden. Neem ook altijd sneeuwkettingen mee. Deze zijn niet geschikt voor de doorgaande weg maar kunnen wel enorm van pas komen in de bergen. In sommige wintersportgebieden zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht.

Laat je auto winterklaar maken

Als je toch bij de garage bent voor je winterbanden, laat dan gelijk je auto winterklaar maken. De Garagist geeft je auto een speciale winterbeurt en zorgt dat je auto in optimale conditie is voor de wwinter. Hij doet ook een extra check op die delen van je auto die gevoelig zijn voor winterse omstandigheden.

Volg een slipcursus

Als je er het geld en de tijd voor hebt is een slipcursus een echte aanrader. Tijdens een slipcursus leer je slippartijen te voorkomen, hoe je moet corrigeren als je toch in een slip raakt en hoe je obstakels op een veilige manier ontwijkt. Door op dit soort zaken te trainen neemt de kans enorm toe dat je adequaat zult reageren als je in zo’n situatie terecht komt.

Hopelijk helpen deze tips je om ook in de winter met een veilig gevoel de weg op te gaan. Heb jij nog goede tips? Laat het weten in een reactie!

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.