Nieuw19.01.2015

Top ergernissen en baalmomenten van automobilisten in de winter


Bijna helft automobilisten laat auto staan met winters weer

Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Iedereen baalt wel eens ergens van, zo ook als je in de auto zit. Hieronder de grootste ergernissen en baalmomenten van automobilisten in de winter. En die zijn er meer dan genoeg, zo blijkt uit onderzoek.

In de winter ergert 97% van de autorijders zich aan het rijgedrag van medeweggebruikers. Roekeloos rijden en niet anticiperen op winters weer staan op nummer één gevolgd door te voorzichtig rijden, automobilisten die hun auto niet sneeuw- of ijsvrij maken voordat ze gaan rijden en zonder (of met verkeerd) licht de weg op gaan. Dit blijkt uit onderzoek van ANWB autoverzekeringen in samenwerking met Multiscope.

sneeuw
sneeuw

Eén op vijf zegt belangrijke (werk)afspraken af

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 43% van de weggebruikers zijn of haar auto laat staan tijdens winterse omstandigheden. De grootste onzekerheid bij rijden met slecht weer is de angst om de controle over het stuur te verliezen (44%). Zo’n 22% zegt met winters weer belangrijke (werk)afspraken af, 22% pakt het openbaar vervoer en 5% regelt een lift naar het werk of een belangrijke afspraak. Met slecht weer gaan vrouwen (51%) minder snel de weg om dan mannen (34%).

vorst
vorst

Winterse baalmomenten
Hoewel het rijgedrag van anderen met stip op één de grootste irritatie is, kunnen de gevolgen van het winterse weer autorijders ook flink chagrijnig maken (92 procent). De grootste winterse baalmomenten zijn:

  • krabben van de auto
  • slecht zicht omdat de ruiten beslaan
  • vieze auto door strooizout
  • in een koude auto stappen
  • startproblemen

Bekijk
hier alle resultaten van het onderzoek.

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.