Shareables22.05.2017

Deze vijf video’s laten zien waarom driften zo geweldig is


Driften is een aparte tak van sport, maar als mensen het helemaal onder de knie hebben is het waanzinnig gaaf om te zien. Gelukkig staat het internet inmiddels vol met allerlei fantastische video’s, maar je komt ze niet altijd tegen. Gelukkig wordt er af en toe nog wel eens een compilatie gemaakt van de beste video’s en deze vijf juweeltjes wilden we jullie niet onthouden.

1. Hoonigan Black Friday

Als je driftpro’s Chris Forsberg en Ryan Tuerck in een paar V8 Nissan 370Zs loslaat in de niet meer gebruikte Hawthorne Mall in Los Angeles dan krijg je gegarandeerd spektakel. Hoe die twee het voor elkaar krijgen om net niet tegen elkaar aan te rijden is een raadsel, maar het is wel te gek om naar te kijken.

2. Gridlife Atlanta

De “Drift Alliance” (Vaughn Gittin Jr., Chris Forsberg en Ryan Tuerck) gaat even los met een stukje synchroondriften. Geweldig om te zien, zeker omdat de volgauto met de camera ook verdomde dicht op het drietal rijdt.

3. Mad Mike in Nieuw Zeeland

Niet alleen het autorijden is hier fantastisch, ook de omgeving is een lust voor het oog. Red Bull pro drifter ‘Mad’ Mike Whidett gaat met een Mazda RX-7 door het heerlijke Nieuw Zeeland en de beelden (inclusief helicopter) zijn om van te smullen.

4. Vaughn vs. Daigo: fight!

In deze Battle Drift nemen twee van ’s werelds beste drifters het tegen elkaar op. Vaughn Gittin Jr.(in een Mustang) en Daigo Saito (in een Murciélago) gaan voor de VS en Japan tegen elkaar op in een verlaten Russisch dorpje, met een heel aantal ‘Dekotora’ vrachtwagens van Japanse makelij (misschien ken je de naam niet, maar als je ze ziet weet je precies waarom dat heel gaaf is) als obstakels. Wow.

5. Drift All Stars – Follow the Leader

Als je BMW’s en een hoop Japanse auto’s bij elkaar op een track gooit en filmt terwijl ze langs elkaar driften weet je dat je actie gaat krijgen. Niet alleen is het een drukke boel, je kunt ook heel goed zien hoe hard die mensen eigenlijk zijwaarts door een bocht gieren door de camera’s aan de kant van het circuit. De gekleurde rook van de banden maakt het plaatje compleet.

[Afbeeldingen © Red Bull]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.