Snelheid14.04.2017

Racing Team Nederland maakt debuut in de European Le Mans Series


Racing Team Nederland maakt dit weekend het debuut in de European Le Mans Series. Het nieuwe Nederlandse raceteam start morgen in Engeland in de openingsrace van het EK op het circuit van Silverstone.

Silverstone 4 Hours

Frits van Eerd en Jan Lammers besturen in de Silverstone 4 Hours de Dallara P217 waarmee ze in juni ook zullen deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Daar zullen ze gezelschap zullen krijgen van de Braziliaan Rubens Barrichello.

Europees kampioenschap

De European Le Mans Series vormt sinds 2004 het Europees kampioenschap voor sportwagens. Het EK telt dit jaar 6 races van elk vier uur. Na Silverstone wordt er geracet op Monza in Italië, de Red Bull Ring in Oostenrijk, Paul Ricard in Frankrijk, Spa-Francorchamps in België en Portimão in Portugal.

Het startveld van maar liefst 36 auto’s is verdeeld over 3 verschillende klassen: de LMP2-prototypes en LMGTE-auto’s bekend uit de 24 uur van Le Mans, plus de zogeheten LMP3-prototypes, een langzamere variant van de LMP2-klasse.

Racing Team Nederland

Racing Team Nederland zal uitkomen in de LMP2-categorie. Het Nederlandse team debuteert dit jaar in de “champions league” van de sportwagenracerij. Initiatiefnemer Frits van Eerd kijkt uit naar de vuurdoop op Silverstone: “We rijden tegen de beste sportwagenteams van de wereld die al vele jaren ervaring hebben op dit niveau en geroutineerde rijders in dienst hebben. Wij gaan die uitdaging aan met een nieuw, Nederlands team. Natuurlijk hebben we veel te leren, maar dat maakt het juist een fantastisch avontuur!

Jan Lammers: “Silverstone is uiteraard een belangrijke stap in onze aanloop naar de 24 uur van Le Mans. Wat betreft deze eerste race streven we een realistisch doel na, want de competitie is geweldig. Voor Frits is alles nieuw, ook het circuit van Silverstone, en zelf reed ik 9 jaar geleden voor het laatst in dit kampioenschap wat sindsdien alleen maar nóg competitiever is geworden. We mogen ons dus warm aankleden! Ons doel dit weekend is vooral veel kilometers maken en als team belangrijke routine opbouwen wat betreft bijvoorbeeld pitstops en rijderswissels.”

Live volgen

Zaterdag 15 april staat de Silverstone 4 hours op het programma. De start is om 14.30 uur, vier uur later is de finish.

De race is live te zien via Motorsport TV (kanaal 413 voor Ziggo-klanten). Of online via: rtlgp.nl & europeanlemansseries.com.

[Fotocredits Erik Verkaaik]

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.