Technologie04.08.2015

Google richt autobedrijf op: Google Auto


Google heeft een autobedrijf opgericht, genaamd Google Auto. Het bedrijf heeft zich bij meerdere organisaties ingeschreven en is gelicenseerd autofabrikant. Dat meldt The Guardian op basis van verschillende documenten die zij in handen hebben gekregen.

Google is al tijden bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, dat is geen geheim meer. Google experimenteert al jaren met technologie die auto’s in staat moet stellen om zonder bestuurder van A naar B te komen. De testfase verloopt alleen niet zonder problemen: er komen nog vaker ongelukken voor dan men lief is. Werk aan de winkel dus.

Het was al die tijd niet duidelijk of Google zich als automerk wilde neerzetten, of dat ze de technologie zouden verkopen aan automerken. Dat laatste doen ze al: ze verkopen besturingssystemen en navigatie- en wegenkaarten. Volgens The Guardian heeft Google zich stilletjes ingeschreven als automerk. Het bedrijf meldde zich aan bij een aantal instanties. Een zet die suggereert dat Google compleet met eigen modellen gaat komen. Chris Urmson, leider van het project zelfrijdende auto’s van Google, staat als directeur vermeld.

Allemaal spannende ontwikkelingen met een hoop geruchten rondom Google Auto, wordt vervolgd!

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.