Technologie31.07.2014

Robot Ray parkeert jouw auto voor je


Nieuwe test in Düsseldorf

Op de luchthaven van Düsseldorf loopt er momenteel een test in samenwerking met Serva Transport Systems om het hele proces van parkeren op de luchthaven te automatiseren. 

Maak kennis met Ray. Ray is een soort robot vorklift die jouw auto parkeert. Concreet komt het er op neer dat jij je wagen binnenrijdt in een soort basisplaats en dan op een computer aangeeft op welke vlucht je zit. Ray pikt je auto op en parkeert die dan voor jouw. 

Ray Parking
Ray Parking

Hierdoor optimaliseren ze het hele proces, want je vermijdt het hele gedoe met rondrijden en parkeerplaats zoeken, en de totale parkeerruimte wordt hierdoor ook optimaal benut.

Ray Parking
Ray Parking

Robot Ray blijft ook actief op de parking en verplaatst mogelijks wagens indien de plaatsing op die manier optimaler blijkt te zijn of in functie van de terugkomst van de klant. Als klant geef je bij aankomst door aan Ray via een app dat je terug bent en zo staat de wagen terug klaar voor je tegen dat je aan de parking bent.

Bekijk het zelf maar even in volgend filmpje:

Kris Hoet

Kris Hoet is Hoofdredacteur van Belgian Cowboys, maar in het dagelijkse leven vooral actief als Chief Innovation Officer bij Happiness. Als regelrechte petrolhead is hij mede-bezieler van Car Republic. Andere passies zijn fotografie & mountainbike.