Verwondering27.01.2015

Top 5 meest bizarre auto’s ter wereld


De echte ‘di-hard carnavaller’ was al weken bezig met de voorbereidingen voor het grootste feest van Brabant en Limburg. Vorige week barste het feest dan toch echt helemaal los. In de meeste dorpen en steden waren er traditionele optochten te bewonderen. Op dat laatste willen wij even terug komen. De 5 volgende auto’s zouden zomaar in een optocht passen, want dit zijn de meest bizarre en gekke auto’s die wij ooit gezien hebben.

Op nummer 1 vinden we de Flatmobile. De auto heeft een hoogte van nog geen 50 centimeter. Dat is goed voor een plek in het Guiness Book of World Records als laagste auto ter wereld.

De auto is geïnspireerd door de Batmobile. Zo zijn er ook herkenbare details terug te vinden. De Flatmobile heeft bijvoorbeeld ook een straalmotor, en haalt snelheden van 160 km/u.

Schermafbeelding 2015-02-11 om 10.31.39
Schermafbeelding 2015-02-11 om 10.31.39

Op nummer 2 de Smart Monster Truck. Een van de opvallendste auto’s in het rijtje, dit omdat het wel een hele aparte combinatie is. Een van de kleinste personenwagens gecombineerd met het onderstel van een monstertruck. Apart hé?

Smart_Monster_truck
Smart_Monster_truck

Op nummer drie deze bizarre verschijning, de Brooke ‘Swan Car’. Eigelijk te mooi voor de carnaval, misschien ook wel door zijn geschiedenis. De auto is ontworpen door Robert Nicholl ‘Scotty’ Matthewson en was bedoeld op de Elite te shockeren. Dat is aardig gelukt, tijdens zijn eerste rit veroorzaakte de auto paniek en chaos, mede doordat de ‘zwaan’ heet water uit zijn bek kon spuiten. De politie besloot in te grijpen. Daarna verkocht Matthewson de Swan Car aan de maharadja van Nabha, in wiens familiebezit de auto ruim 70 jaar bleef. De auto is nu in het bezit van de Lauwman familie. Deze heeft de auto tentoon gesteld in hun gelijknamige
museum.

Zwanenauto
Zwanenauto

Ooit wel eens een auto met 10 wielen gezien? Op nummer 4 de Citroën/Michelin PLR. Echter schuilt er achter deze auto eveneens een hele andere tak van sport dan je misschien zult denken. Deze supercar weegt bijna 10.000 kg en zijn snelheden tot en met 180 km/u mogelijk. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de dubbele V8 motor die de ‘vrachtwagen’ bij zicht draagt. De auto werd gebruikt bij het testen van vrachtwagenbanden.

Michelin-PLR-01
Michelin-PLR-01

Op nummer 5 deze ‘Shoe car’. De naam zegt het al, een auto die omgebouwd is tot een schoen. Het blijft toch een apart plaatje.

Schoenenwagen
Schoenenwagen
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.