Verwondering24.07.2017

Video: kan een talentvolle rallyrijder overleven in een F1-auto?


Sebastien Ogier is nogal een talent. Hij heeft vier Rally-wereldkampioenschappen gewonnen en nog lang niet klaar met racen. Maar zou hij ook F1 kunnen rijden? Die vraag werd recent beantwoord door Red Bull, die toevallig nog wat doet in de F1 en ook Ogier sponsort.

Omdat ze graag eens een stunt uithalen daar hebben de mensen van Red Bull Ogier naar de Red Bull Ring in Oostenrijk gebracht om eens te kijken wat hij er van bakt in de RB7, die een andere Sebastian (Vettel) heeft gebruikt om een wereldtitel te halen.

Zoals je kunt zien is het meer voorbereiding dan race en krijgen we uiteindelijk nog steeds geen antwoord op de vraag of Ogier een F1-bolide aankan. Hij heeft het in elk geval overleefd!

Misschien wil het ontbreken van een echte afsluiting wel zegen dat de tijden die Ogier neerzette niet helemaal om over naar huis te schrijven waren. Is ook niet gek, want F1 is niet iets dat je zomaar even onder de knie krijgt, zeker niet als je de totaal verschillende rallywagens gewend bent.

[Afbeeldingen © Red Bull]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.