23.06.2020

BMW maakt van je iPhone een digitale autosleutel


Eerste fabrikant die oversized sleutelbos overbodig maakt

Tijdens de jaarlijkse Apple Worldwide Developer Conference was er gisteren ook een primeur voor BMW. De Duitse autofabrikant is het eerste merk ter wereld die zijn klanten in staat zal stellen om hun iPhone voortaan te gaan gebruiken als een digitale autosleutel. Geen joekel van een ‘car-key’ meer, geen oversized sleutelbos, maar slechts je iPhone. Het is volgens de ontwikkelaars van Apple vooral een veilige en eenvoudige manier om je iPhone te gebruiken als autosleutel voor het vergrendelen en te ontgrendelen, de auto te starten en je sleutels te delen met iedereen die met jouw BMW mag rijden.

bmw_iphone_carkey_digital
bmw_iphone_carkey_digital

BMW Digital Key iPhone

De toekomstige BMW Digital Key voor iPhone bezitters is misschien niet de ultieme wannahave maar wel ongekend handig. Het is tevens het einde van je oversized sleutelbos. Straks je BMW ontgrendelen met je iPhone is gewoon gemak. Het instellen van de digitale sleutel wordt gedaan via de BMW Smartphone App. Je kunt de toegang tot je BMW delen met maximaal 5 anderen.

Die optie is configureerbaar. Zo kun je voor jonge bestuurders de topsnelheid, het aantal pk’s en het maximale radiovolume beperken. Niet dat het moet maar wel handig als je dit ook kunt doen als je kids na het behalen van hun rijbewijs even de auto willen lenen en je je 300 pk nog even wilt temperen. Het toegangsbeheer kan zowel in de auto als via Apple Wallet worden gedaan. Overigens is die deelfunctie zeker handig als ook de app voor het delen van je auto (deelauto) gereed is en je dus ook het gebruik en de kosten wilt gaan delen.

Extra functies digitale sleutel

– Opslag in het beveiligde element van uw iPhone en toegang via Apple Wallet
– Gangreserve voor iPhone waar autosleutels nog maximaal vijf uur werken, indien de iPhone wordt uitgeschakeld vanwege een bijna lege batterij
– Mogelijkheid om toegang te delen met maximaal 5 vrienden via iMessage
– Compatibiliteit met Apple Watch

BMW bijdrage aan Digital Key-standaard.

Apple en BMW hebben nauw samengewerkt aan het standaardiseren van de Digital Key. In samenwerking met het Car Connectivity Consortium (CCC) wordt verder gewerkt aan het vaststellen van wereldwijde normen. Want dat deze toepassing een vervolg gaat krijgen is wel zeker. De Digital Key-specificatie 2.0 voor NFC is uitgebracht in mei 2020, terwijl de volgende generatie Digital Key met Ultra Wideband-technologie al in volle gang is.

Welke BMW modellen en iPhones

De BMW Digital Key voor iPhone is beschikbaar in 45 landen voor een breed scala aan modellen en geldt voor de BMW 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M en Z4 indien vervaardigd na 1 juli 2020. Compatibele iPhone-modellen zijn iPhone XR, iPhone XS of nieuwer en Apple Watch Series 5 of nieuwer.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.