[140
`

26.06.2019

BMW voert tempo op met uitrol van e-mobiliteit plannen


'Fully charged’ plannen liggen twee jaar voor op schema

BMW lijkt op niemand meer te willen wachten en voert het tempo van de uitrol van hun e-mobiliteit plannen fors op. Dat is wat vandaag in München tijdens het #NEXTGen event heel duidelijk wordt. De belofte om in 2025 toepasselijk 25 geëlektrificeerde modellen te gaan realiseren is al weer achterhaald. BMW spreekt nu over 2023, twee jaar eerder. Verbazend is het niet want de ontwikkeling van elektrische modellen en plug-in hybrid voertuigen is in een stroomversnelling geraakt. Daarbij zal de druk vanuit Azië de komende jaren drastisch gaan toenemen. De concurrentie neemt fors toe, dus rustig aan doen is iets van vroeger. BMW maakt het hard door nu al aan te geven dat de helft van de 25 modellen in 2023 volledig elektrisch zijn.

De volgende generatie van BMW is elektrisch
De volgende generatie van BMW is elektrisch

BMW #NEXTGen-strategie

Als onderdeel van de #NEXTGen-strategie presenteert de BMW Group hun volgende generatie mobiliteit oplossingen en laat het nog duidelijker zien wat de richting van het bedrijf gaat worden.

Zo geeft de nieuwe BMW Vision M NEXT een glimp van de dynamische toekomst in de vorm van een opvallende geëlektrificeerde sportwagen. De BMW Vision M NEXT is nu veel meer gericht op de berijder die zich met behulp van intelligente technologie moet kunnen transformeren tot de ultieme bestuurder.

De BMW Motorrad Vision DC Roadster geeft een voorproefje van de toekomst van BMW Motorrad met alternatieve aandrijfvormen. Ondanks het unieke design van de motorfiets behoudt deze wel degelijk de identiteit en het specifieke uiterlijk van BMW Motorrad, maar biedt de motor ook een nieuwe vorm van rijplezier.

BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Motorrad Vision DC Roadster
BMW Motorrad Vision DC Roadster

BMW Group in de rol als e-mobility pionier

BMW wil graag de rol van e-mobility pionier vervullen en lijkt daar in Europa aardig in te slagen. Nog voor het eind van dit jaar wil het bedrijf meer dan een half miljoen voertuigen met volledig elektrische of plug-in hybride aandrijvingen op de weg hebben. Hierna moet in een hoog tempo de uitrol van vijf volledig elektrische productie-voertuigen volgen.

Naast de BMW i3 (hiervan rijden er inmiddels 150.000 rond) zal dit jaar de start van de productie van de volledig elektrische MINI in Oxford (UK) starten. Deze wordt in 2020 gevolgd door de volledig elektrische BMW iX3 uit Shenyang (China) en in 2021 door de BMW iNEXT, die in Dingolfing (Duitsland) wordt geproduceerd, en als laatste de BMW i4 die in München gaat worden gebouwd.

Breedste scala van elektrische voertuigen

BMW claimt met inbegrip van hun plug-in hybride-modellen, het breedste scala van elektrische voertuigen in de markt. Hiertoe behoren de plug-in-hybride versies van de BMW 3-serie, BMW 7-serie en BMW X5 welke samen met de nieuwe BMW X3 plug-in hybride al werden gepresenteerd tijdens de Geneva Motor Show.

Enkele weken later werd de bijgewerkte plug-in hybride variant van de BMW X1 (Long Wheelbase-versie) getoond tijdens de Shanghai Auto Show. Dit jaar volgen nog de plug-in hybride versies van de BMW 5-serie en de BMW 2 Serie Active Tourer. Volgend jaar staan de BMW X1 en de BMW 3-serie Touring als plug-in hybride modellen op de kalender.

BMW eDrive Zones

Vanaf 2020 hebben alle BMW plug-in hybride modellen een eDrive Zone-functie die wanneer het voertuig een van de toekomstige ‘groene zones’ (uitsluitend toegestaan voor emissievrije voertuigen) in stedelijke omgevingen in rijdt de auto automatisch overschakelt op de elektrische rijmodus. Op deze manier wil BMW de weg vrij maken voor plug-in hybrides om dezelfde toegangsrechten voor groene zones te krijgen als volledig elektrische voertuigen, aangezien zij zich in deze gebieden zich gedragen als een 100% elektrisch voertuig.

Electric City Drive Rotterdam

Het eerste pilotproject voor de BMW eDrive Zone-functie is inmiddels succesvol afgerond in Rotterdam waar gedurende een periode van vier maanden 50 PHEV-bestuurders aan hebben meegewerkt. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met de stad Rotterdam en de Erasmus Universiteit met als doel de uitstoot van broeikasgassen en de verkeersvervuiling in stedelijke gebieden te verminderen. De deelnemers woonden of werkten in Rotterdam en omgeving en reden met hun PHEV door de stad. Binnen de proef konden ze punten verzamelen om incentives te krijgen, zoals koffievouchers uit winkels in Rotterdam, door volledig elektrisch te rijden door bepaalde gebieden in de stad.

#BMWDesign
#NEXTGen
#BMW
#BMWWelt
#FutureMobility

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.