06.01.2016

CES Nieuws: Volkswagen toont de Budd-e conceptcar, een cool elektrisch aangedreven bestelbusje


Volkswagen toont op de CES in Las Vegas de Budd-e conceptcar. Een cool ogend elektrisch aangedreven bestelbusje. De Budd-e is voorzien van een accupakket met een capaciteit van 101 kWh waarmee hij een actieradius moet krijgen ergens tussen de 500 en 600 kilometer.

Volkswagen geeft aan dat dit nu misschien veel lijkt maar gaat er van uit dat dat over 4 jaar goed mogelijk moet zijn. De twee elektromotoren zijn goed voor een topsnelheid van 150 km/uur, de acceleratie van 0 naar 100 gaat in 7 seconden. Op het dak komen zonnepanelen voor extra energievoorziening.

De leukste en vernieuwende gadget in deze conceptcar is ongetwijfeld de achterkant van de Budd-e waar een soort uitschuiflade is te vinden die de functie van een ‘dropbox‘ krijgt om internetbestellingen in de auto te plaatsen. De Budd-e heeft camera’s i.p.v. buitenspiegels waarvan de beelden zijn te bekijken op een van de drie displays in de auto zelf.

De Budd-e is volgens Volkswagen een studie naar een nieuwe auto die in 2019 op de markt moet gaan komen.

Budd-e_conceptcar_CES_1
Budd-e_conceptcar_CES_1
Budd-e_conceptcar_CES_2
Budd-e_conceptcar_CES_2
Budd-e_conceptcar_CES_3
Budd-e_conceptcar_CES_3
Budd-e_conceptcar_CES_4
Budd-e_conceptcar_CES_4
Budd-e_conceptcar_CES_5
Budd-e_conceptcar_CES_5
Budd-e_conceptcar_CES_6
Budd-e_conceptcar_CES_6
Budd-e_conceptcar_CES_7
Budd-e_conceptcar_CES_7
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.